image Ahmet Kemal TEKİN
Yıl 1942

Yazı Tarihi : 15.06.2024
 E-Mail :

 

 

 

Sabahleyin uyandım, elimi yüzümü yıkayana kadar televizyonun biraz ısınması için fişi prize taktım. Elimi yüzümü yıkadım! korkulu bir düşünceyle gene neye uyandım diye televizyonu açtım, birkaç dakika sonra beklediğim gerçekleşti. Zelenskiy yüzünde ahmakça bir gülümsemeyle bir uçakta poz veriyordu, uçağın arka koltuğunda, gösterişli sarışın bir kadın da ona eşlik ediyordu. Dangalak bir tiyatrocu yüzünden yıl 1942, ne saçmalık.

 

Voa’da çıkan ABD haberlerini izlemeye devam ettim, üzerinde ucuz bir kamuflaj giysisi benim dağda bayırda giydiğim tarzda ama altında bilmem kaç milyon dolarlık bir uçakta poz veriyor, “trekking” ama son moda bir dangalak. Ardından Putin’le ilgili bir haber, Bıden’ın oğlu, seçim çalışmaları, Trump denen herif zaten malum, bunların arasına birden aklıma bir süper akıllı daha giriyor o da Macron. O da bir üzerinde bizim dağcıların çok sevdiği, son zamanlarda polislerin, hatta gazetecilerin de üzerinde gördüğüm giysi. Desenize bunları satan firmalar iyi kazanacak gene.

 

Ben galiba çok hatalı bir zamanda doğdum, bunca dangalağın birden ortaya çıktığı zamanlar azdır, ya da Caligula zamanında denk gelmiştir bu hayat ya da Bizans’ın çingene kraliçesi zamanında ya da ne bileyim İnternet çıktı mertlik bozuldu. Bu denli bozulmayı başka türlü açıklayamam. Trump denen herif bir porno yıldızıyla birlikte olmuş umurumda değil, ama bizden yetkin bir duruş beklenirdi siyasetçi için onun davası, bir tiyatrocu Rus Ayısı’na kafa tutmuş, hayatında bir nebze acı görmemiş bir veled, oldukça yetenekli bir istihbarat adamına kafa tutuyor bu nasıl oluyor sorusunu ben de sormuyorum tek, yanıtları da elbette başkalarında işin içinde olanlarda vardır. Peki bu dangalaklar yüzünden Türkiye’nin savaşa girme olasılığını neden atlayayım, çok mu abartıyorum.

 

İşin tuhaf yanı Yunanistan sınırında ABD oldukça keskin bir hat, askeri hat oluşturuyor, bunda da yığınla komplo teorisi havada uçuyor, en belirgin olanı Avrupa çok büyük bir savaşa hazırlanıyor, Türkiye’de bu savaşın tam içinde yer alacak, Yunanistan’da sınır olacak. Pasifik Okyanusunda çok büyük bir nüfus kaybı olmadan Çin’le dengelerin değişmesini amaçlayan ABD savaşı neden Orta Doğunun göbeğine İsrail’e taşıyor, onca petrolden beklenen gelire karşın Avrupa İran, Rusya ile bir savaş ister mi? Bu uğurda İran’daki saçma sapan rejimi getiren ABD, İngiltere ikilisi petrolden vaz mı geçiyor? Bu sorunun yanıtı şimdilik olasılık dahilinde bile değil.

 

Pasifik Okyanusunda hâlâ ABD’nin en büyük üssü yanılmıyorsam Japonya’da. Kuzey Kore gibi bir saçmalık neden hâlâ var peki, Uluslararası İlişkiler öğrencisi birinci sınıfta bunları anlatırlar şüphesiz. Yıl hâlâ 1942, büyük savaşın çıkmaması için bir neden yok, ABD seçimlerinden sonra ABD kendi dengesini korursa, istediği enerjiyi alırsa savaş çıkmaz mı, ya ekonomisini koruyamazsa, dünyanın en büyük silah satan ülkesi kim ve kimleri birbirine düşürecekler, bu işin içinde bizi katmaya çalıştıklarını biliyorum, sınırımızda devasa bir ordu öyle bekliyor?

 

 

 



  YORUM YAZ
 
Adınız Soyadınız
 
Yorumunuz
 
 
  GÜNCEL
 
 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA