Başkan Yılmaz, yeniden METAB başkanı

Tarih: 30 Haziran 2021 Çarşamba 17:46

Yeniden METAB Başkanlığı’na seçilen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Met-App Projesi’nin Mersin’i dijital ortama taşıyacağını söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) başkanlığına yeniden seçildi. Yılmaz, Met-App Projesi ile Mersin'in dijital ortama taşınacağını, projenin yurtiçi ve yurtdışında büyük ilgi göreceğini söyledi.

METAB'ın meclis toplantısı, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Birlik encümen üyelerinin katıldığı toplantıda, Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (TORTEK) üretilen, Mersin'in doğal ve kültürel güzelliklerini anlatan ürünlerin sergisi de yer aldı.

2020 yılı faaliyet raporu ve 2020 mali yılı bütçe kesin hesabı ve yönetim dönemi hesabının onaylandığı toplantıda birlik başkanlığı, birlik meclisi 1'inci ve 2'nci başkan vekilleri, meclis katipleri, birlik encümen üyeleri ile plan ve bütçe komisyonu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yapılacak ilk mahalli idareler seçimine kadar görev yapmak üzere, METAB'a bir kez daha başkan seçildi.

Yaptığı teşekkür konuşmasında, kenti dijital platforma taşıyacak Met-App Projesi'nin lansmanını Temmuz ayında yapmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, "Güzel kentimiz Mersin'in tarihi ve turistik yerleri ile birlikte kentle özdeşleşen kavram ve değerlerini, dijital platform olan 'Met-App' projemiz ile tanıtacağız. Proje kapsamında 13 ilçemizin belediye başkanlıklarına yazı gönderdik ve Mersinimiz için her ilçemizden 10 tane ortak değer belirledik. 150 değer üzerinden bir çalışma yaptık. Belgesel içeriğinde, 6 dilde tanıtım filmleri hazırladık. Örnek olarak Kız Kalesi ve Anamur Kalesi'nde bir kare kod oluşturduk. Met-App  uygulamasını telefonlarına indirenler, tarihi ve turistik mekanlardaki kare kodlarını okutarak, tanıtım filmlerini izleyip ve uygulamadaki bilgi yarışmalarına katılarak puan toplayabilecekler. Bu projenin yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi göreceğini düşünüyorum" dedi.


Etiket: mersin, toroslarbelediyesi, atsızafşınyılmaz, mersinhaber, metab, met-app, tortek, mersinekspres, mersinpost,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA