Yeşilovacık’ta elektrik kesintisi tarih olacak

Tarih: 30 Haziran 2021 Çarşamba 16:21

Toroslar EDAŞ, Silifke Yeşilovacık’taki elektrik kesintilerinin önüne geçti.

Toroslar EDAŞ, Silifke Yeşilovacık Mahallesi'ndeki elektrik kesintilerine son vermek için bakım-onarım çalışmalarını tamamladı.

Yaz aylarında rekor seviyelere ulaşan sıcaklık ve nemin, Yeşilovacık'taki havai hatlarda oluşturacağı arızaların engellenmesi için harekete geçen Toroslar EDAŞ, 2 aşamalı bakım çalışmalarını bitirdi. Bölgedeki enerji arzının sürekliliğini sağlamak amacıyla Faz-1 ve Faz-2 olmak üzere iki ayrı bakım fazında yürütülen çalışmalardaki ilk seviyeli bakımlarla, Yeşilovacık Mahallesi’ni besleyen orta gerilim hatlarında 353 adet silikon izolatör değiştirildi, hat üzerindeki ayırıcılar silikon ayırıcılarla değiştirildi.

Bölgeye enerji sağlayan tüm trafo ve dağıtım binaları bakıma alınarak arıza unsurlarından arındırılırken, Oğuzlar dağıtım merkezi binası, SCADA kapsamına alınarak, bölgedeki arızalara uzaktan müdahale imkânı kazanıldı.


Etiket: mersin, silifke, toroslaredaş, mersinhaber, mersinekspres, mersinpost,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA