Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen
Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen "Ar-Ge Proje Pazarı 2025" etkinliğinde ödüller sahiplerini buldu. Törende ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Anadolu Lisesinden öğretmen Hakan Öztürk, öğrencileriyle birlikte hazırladığı Olisorb Projesi birincilik ödüllünü Vali Atilla Toros’un elinden aldı.
Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Vali Atilla Toros, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ayla Özer, Prof. Dr. Tuğba Yanpar, Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Doç. Dr. Erhan Arslan, Doç. Dr. Buğra Sarı, Tarsus Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Murat Özkendir,Devlet Demiryolları Genel Müdürü Veysi Kurt, Gazeteci Nasuhi Güngör, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, Başkan Yardımcısı Servet Çamurdaş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Gökben Gökbulut, Dekanlarımız, TTO Akademik Birim Sorumlusu ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Tahir Alp, TTO Koordinatörü Abdi Kurt, FSMH ve etkinlik sorumlusu Ramazan Duman, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar “Bugün, üniversitemizin bilimsel üretkenliğini ve yenilikçi ruhunu taçlandırdığımız 14. Ar-Ge Proje Pazarı Ödül Töreni’nde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu yıl da birbirinden değerli projelerle dolu bir pazarın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Mersin Üniversitesi olarak, "Araştırma, Geliştirme ve Topluma Katkı" misyonumuz doğrultusunda, bilimsel çalışmaları desteklemeye ve bu çalışmaları endüstriyle buluşturmaya büyük önem veriyoruz. Ar-Ge Proje Pazarı, tam da bu amaca hizmet eden; akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin ve sektör temsilcilerinin sinerji yarattığı, yenilikçi fikirlerin filizlendiği önemli bir platformdur.” dedi.
Bu yıl 14.sünü düzenlenen etkinlikte, Biyomedikal, Biyoteknoloji, Çevre, Gıda, Tarım, Makina ile Elektrik ve Elektronik Teknolojileri, dijital dönüşüm ve sosyal inovasyon gibi kritik başlıklarda projeleri görme fırsatı bulduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, özellikle genç araştırmacıların cesaretlendirici çabalarınınTürkiye’nin geleceği adına umut verici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Erol Yaşar projeleriyle katılım sağlayan tüm akademisyenleri, araştırmacıları, Mersin dışından katılım sağlayan tüm proje sahiplerini ve etkinliğe emeği geçen Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğünü başta olmak üzere tüm paydaşları tebrik etti.
Ödül alan projelerin yalnızca bir başarı sembolü değil, aynı zamanda bilginin toplumsal faydaya dönüşme yolculuğunun da birer nişanesi olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar sözlerini şöyle tamamladı: “Üniversitemiz, 2025 vizyonu doğrultusunda, araştırma kapasitesini güçlendirmeye, sanayi iş birliklerini artırmaya ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmaya devam edecektir. Bu süreçte, siz değerli paydaşlarımızın desteği en büyük gücümüz olacak. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor; ödül alanları kutluyor, tüm katılımcıları gelecek çalışmalarında başarılar diliyorum. Mersin Üniversitesi olarak, bilimin ışığında üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz.”
Törende, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Beste Uludağlı Capboard projesiyle ikincilik ödülünü ve başarı belgesini Devlet Demiryolları Genel Müdürü Veysi Kurt ve Gazeteci Nasuhi Güngör’ün elinden aldı. Engel Arkası Radar Görüntüleme Uygulamaları İçin Dikdörtgen Yuvalar Ve C-Şekil Yönlendiriciler İçeren Ultra-Geniş Bantlı Vivaldi Anten Yapısı” projesiyle Mersin Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Betül Yılmaz ise üçüncülük ödülü ve teşekkür belgesini Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ve ödül sponsoru MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu’dan aldı.
TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı tarafından desteklenen ve “Proje Pazarı 2025: Yatırımcılar ve Projeler Bu Noktada Buluşuyor” sloganıyla yola çıkan etkinlikte 100’e yakın proje sergilendi. Somut bir Ar-Ge düşüncesi ya da projesine sahip öğrencilerin ve araştırmacıların, ilgili sanayi kuruluş temsilcileri ile bir araya gelmesine olanak sağlayan Mersin Üniversitesi Ar-Ge Proje Pazarı'nın temel hedefi; proje hazırlama kültürünün olgunlaşması ve bu sayede de Ar-Ge bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak.
|