Dünya Çocukları 23 Nisan için Mersin’de buluştu

Tarih: 23 Nisan 2024 Salı 10:27

Mersin’de düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Festivali’ nedeni ile 14 ülkeden katılan 350 çocuk, bir yandan gösterileriyle unutulmaz anlar yaşatırken, bir yandan da Mersin’i tanıdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ coşkusunu tüm kente yayan ‘Uluslararası Çocuk Festivali’ tüm heyecanıyla devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş yıllarda yaşanan 23 Nisan coşkusunu tekrar canlandırmak ve bu bayramın coşkusunu kent geneline yaymak için düzenlediği festival; çocukları her anlamda mutlu ederken, ebeveynler ise kendi çocuklukları döneminde yaşanan bayram coşkusunu çocuklarının da yaşıyor olmasından büyük memnuniyet duyuyorlar.  

Festival dolayısıyla 14 ülkeden katılan 350 çocuk, bir yandan gösterileriyle unutulmaz anlar yaşatırken, bir yandan da Mersin’i tanıdı. Mersinli çocuklar ise farklı ülkelerden gelen çocuklarla tanışarak kültürel kaynaşma sağladı. Festival dolayısıyla yüzlerce çocuk farklı dillerde aynı barış ve kardeşlik şarkılarını söyledi.

Festivale 14 ülkeden 350 çocuk katılıyor

14 ülkeden 350 çocuğun katıldığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 1.’si düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Festivali’, kent merkezinin yanı sıra Silifke, Anamur ve Tarsus gibi ilçelerde de kutlanıyor. 20-23 Nisan tarihleri arasını kapsayan festivalin ilk günü, bayramın adına yaraşır bir organizasyonla Tarsus Kültür Park’ta kutlandı. Çocukların hem 23 Nisan’ın tadını çıkarabilmesi, hem de gönüllerince doyasıya eğlenebilmesi için Büyükşehir, birçok daire başkanlığı öncülüğünde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Kent merkezinde yürütülen etkinliklerin adresi ise Özgecan Aslan Barış Meydanı oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın uzun süredir yürüttüğü projelerden birisi olan Üretici Kadın Stantları’nda, bu kez çocuk ürünleri satışa sunuldu. Stantların ilgi odağında ise, Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Parkı’nda özel gereksinimli çocukların anneleri ile birlikte hazırlamış olduğu ürünler yer alıyor. Etkinliğe katılan aileler, Özgecan Aslan Barış Meydanı ile Engelsiz Yaşam Parkı’nda kurulan stantlardan memnun kaldıklarını ifade ederken, çocuklar ise kendileri için oluşturulan oyun alanları ile atölyelerde keyifli vakit geçiriyor.

 Çocuklardan Başkan Seçer’e sürpriz

Festival dolayısıyla Mersin’e gelen ülkelerden Romanya Halk Dansları Topluluğu da; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sürpriz bir gösteri gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde Başkan Seçer’e yöresel dans gösterilerini sergileyen Romanya Halk Dansları Topluluğu, danslarıyla izleyenleri adeta büyüledi. Romanya Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisini izleyen Başkan Seçer, çocuklara teşekkür ederek her birinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Renkli atmosferi ile festival, 7’den 70’e herkese unutulmaz anlar yaşatıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 1.’sini düzenlediği ‘Uluslararası Çocuk Festivali’, 2. gününde lansman gösterileri ile devam etti. Lansman gösterisinin adresi Tarsus’ta Tarsu AVM olurken, merkezde Sayapark, Forum ve Palm City AVM oldu. Festival için yurt dışından Litvanya, Kazakistan, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Moldova, Romanya, Kuzey Makedonya, Polonya, Bulgaristan, İran, Bosna Hersek, Almanya ve Kosova’dan gelen 350 çocuk, kendi ülkelerine ait dans gösterilerini bu kez akranlarına sergiledi. Konuk ekipler Türkiye’de böyle bir etkinliğe katılıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Mersin’i çok sevdiklerini ifade ettiler.

Festival kapsamında Forum AVM önünden Özgecan Aslan Barış Meydanı’na kadar yapılan kortej ile Mersin’in sokakları karnaval havasına bürünürken, binlerce çocuğun yer aldığı korteji vatandaşlar sokaklardan, evlerinden ve iş yerlerinden ilgiyle izledi. Festival, kortejin ardından Büyükşehir’in Sivil Toplumun Sesi Korosu ile çocukların yer aldığı Umut Işığı Korosu konseriyle taçlandırıldı.

‘Uluslararası Çocuk Festivali’ coşkusunun 2. günü Tarsus’ta da artarak devam etti. Tarsus’ta festival alanına dönen Kültür Park’ı, çocuklarını yanlarına alarak gelen binlerce vatandaş ziyaret etti. Birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan ve kültürlerarası dostlukların pekişmesini sağlayan festival, renkli atmosferi ile 7’den 70’e herkese unutulmaz anlar yaşatıyor. Her yaştan alkış toplayan dans gösterileri ile başta çocukların yanı sıra, ailelerin de keyifli vakit geçirdiği festival alanları görsel şölene dönüştü.

Yurt dışından gelen çocuklar, Mersin’e hayran kaldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ‘Uluslararası Çocuk Festivali’ne Kosova’dan gelen Hatice Çürt, “Farklı ülkelerden gelen öğrenciler var. Biz de onlardan biriyiz. Burada gösteri yapacağız, gezeceğiz, eğleneceğiz Ben şahsen organizasyonu çok beğendim ve arkadaşlarım da aynısını düşünüyor. Her şey çok güzel. Türkiye’ye ilk kez geldim ve Mersin bence çok güzel bir şehir. Buradan diğer ülkelerde yaşayan bütün çocukların 23 Nisan’ını kutluyorum” dedi.

İran’dan gelen Elyar Majıdzadeh de, organizasyon sayesinde yeni arkadaşlar edindiğini ve Mersin’i tanıdığını belirterek, “Çok iyi bir organizasyon, çok sevdik. Farklı şehirlerden insanlar gelmiş, hepsini tanıdık. Yeni yeni arkadaşlar edindim. Mersin’e ilk defa geldim ve çok beğendim. En güzel şehirlerden biri. Çocukların bayramını kutluyorum, gelecek bizim elimizde” ifadelerine yer verdi.

Çocuklar doyasıya eğlendi, yetişkinler çocukluğuna döndü

Festivalde doyasıya eğlenen Defne Elif Macak ise, organizasyonu çok beğendiğini söyleyerek Mersin Büyükşehir’e teşekkürlerini iletti. Mersin’i çok sevdiğini belirten Macak, “Çok güzel bir şehir. Bence organizasyon da baya eğlenceli geçiyor. Hoş zamanlar geçiriyoruz, eğleniyoruz. Herkesin 23 Nisan’ı kutlu olsun. Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş, her zaman olduğu gibi bir kez daha ona teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çocuklardan Şara Sumbat ise, özellikle dans gösterilerini çok beğendiğini vurgulayarak, “Etkinliği izlemesi çok eğlenceli. Çok keyifli vakit geçiriyorum. Ulu Önderimizin bu bayramı tüm dünyaya armağan etmesi çok güzel bir şey. Etkinlik diğer ülkeleri de tanımama yardımcı oldu, çok hoşuma gitti” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe çocuğuyla birlikte katılan yurttaşlardan Emel Sel, çocuklar için çok güzel bir eğlence olduğunu belirterek, “Her 23 Nisan’da bu tür kutlamaların devamını istiyoruz. Hem çocuklar ülkeleri tanıyorlar hem eğleniyor hem de kültürel kaynaşma yaşıyorlar. Coşkulu ve güzel bir etkinlik olduğunu görüyoruz. Çocuklarla birlikte aynı heyecanı yaşayıp çocukluğumuza dönüyoruz” dedi.

Festivale katılım sağlayan yetişkinlerden Asuman Ünsal da, “Organizasyon harika ve Mersin her zaman bir numara. Festivali çok güzel buldum ve Vahap Bey’e çok teşekkür ediyorum. Harika ve çok güzel etkinlikler var, çok mutlu oluyorum. Bu tarz organizasyonların her yıl yapılmasını isterim. Vahap Bey böyle eğlence yapsın, gençler yaşadığını anlasın. Bütün çocuklar mutlu ve güzel yıllar yaşasın. Medeni bir şekilde yaşasınlar, en güzel şeylerden faydalansınlar. Tek isteğim o” diye belirtti.


Etiket: mersin,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA