Geleceğin paramedikleri ralli 3’ncüsü

Tarih: 5 Mayıs 2024 Pazar 18:12

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi tarafından düzenlenen VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi’nde Mersin Üniversitesi öğrencileri 3. oldu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi tarafından düzenlenen VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi’ne 26 farklı üniversitenin İlk ve Acil Yardım programında öğrenim gören öğrenciler katıldı. Mersin Üniversitesi  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. İbrahim Duman rehberliğinde İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerimiz İbrahim Usta, Ebrar Alıcı, Şeref Soylu ve Sıla Abo katıldı.

İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin eğitim ve öğretim alanında edindiği bilgilere yönelik hastane öncesi dönemde hasta/yaralılara acil müdahaleyi test eden VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi; triyaj, yüksekten düşme, yetişkin ileri yaşam desteği, kimyasal biyolojik radyolojik nükleer tehdit, motosiklet kazası, dar alan, araç içi trafik kazası, taşıma teknikleri ve resüsitasyon bilgisi olmak üzere dokuz etapta gerçekleştirildi. 

Tüm etapları başarı ile tamamlayarak üstün performans gösteren Mersin Üniversitesi öğrencileri VIII. Ulusal Tralli Travma Rallisi “Yüksekten Düşme” etabında üçüncülük ödülü aldı. Mersin Üniversitesi öğrencileri üçüncülük madalyaları Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Uçkaya tarafından takdim edildi.
Dr. Öğr. Üyesi Fatih Uçkaya, Mersin Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tebrik ederek gelecek yıllarda Tralli Travma Rallisi’nde Mersin Üniversitemizsi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerini görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Öğrenciler yarışma öncesi ve sürecinde destek olan Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz da elde edilen başarı sonrası öğrencileri ile öğretim elemanları Öğr. Gör. İbrahim Duman, Öğr. Gör. Dr. Aysun Kazak Saltı ve Öğr. Gör. Serdar Ulak’ı tebrik etti. Yüksekokulumuzda sağlık alanında yetkin bireyler yetiştirmek için eğitim ve öğretimin nitelikli bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, öğrencilerimizin elde ettiği başarının Üniversitemiz adına gurur verici olduğunu ifade etti.


Etiket: mersin, sağlık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA