image Mehmet Hayri  ERGENLER
Kaynak nerede?

Yazı Tarihi : 4.08.2024
 E-Mail :

 

 

Toplumsal olarak gidişatımızın hangi psikolojik aşamaya doğru evrildiğini öğrenmek için sokak röportajı yapmaya gerek yok.

Yadsınamaz bir gerçek var ki, psikolojilerimizin alt üst olduğu gerçeği. Birçok neden sayabilirsin, doğru. Ama ya saymaktan korktukların ya da kendine dahi dile getiremediklerin.

Sende şunlara şahit oluyor musun?

İnsanların sık sık sokaklar da kavga ettiklerine, bir iğne ucu kadar ufak meselelerin Toroslar kadar büyük bir sorun haline getirildiğine, karşısında ki insanların sözlerine kulak asmayıp sürekli kendi bildiğini okuyanlara ve karşısındakileri dinlemeyenlere, bağırarak konuşmalara, üslupsuz söylemlere, yemek yeme alışkanlıklarının bir mağara adamlığına doğru evrimleşmesine, sokak jargonunun adeta medeniyet dili olarak kabul edilip ve birde bu şekilde konuşmayanları güçsüz şekilde topluma lanse edilmeye çalışılmasına, eğitimin sürekli fiyatlar üzerinden konuşulmasına kadar daha yüzlerce olumsuz cümleler kurabilirim. Ne yazık ki kuracağım cümlelerin kurgudan uzak, gerçek olması ve deneyimlemiş olmamız gerçekten korkutucu.

Güne her başladığında; sosyal mecralardan, televizyon kanallarından, dükkân komşundan, eşinden dostundan sürekli aynı şeyleri duymak ve en nihayetinde günü bu şekilde tamamlayarak, bir sonuca ulaşmadan yine aynı güne uyanacağını bilip, bile bile lades olmak zorunda olmadığını anlaman gerekiyor.

Uyandığın sabahların her gün daha farklı fırsatlara, yeni insanlara tanımaya, bulunduğun durumun daha da güzelleşmesine kaynak yaratacak birçok sebebi beyninde ve kalbinde keşfetmen gerekiyor.
Kaynak yaratmak ve bu imajı kendine çizmek için yapman gereken şey belki de çevreni ve çevrendeki tüm materyalleri doğru analiz etmek olmalı.

Bile bile lades olarak bir yere varamazsın.

Analiz et ve toparlan.



  YORUM YAZ
 
Adınız Soyadınız
 
Yorumunuz
 
 
  GÜNCEL
 
 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA