Belediyenin ürettiği ekmeklik buğdayı un oldu sofralara ulaştı

Tarih: 13 Ağustos 2024 Salı 16:26

Mersin’de Akdeniz Belediyesi’nin, kurum çalışanlarının yoğun emeği ve alın teri ile üretip hasadını yaptığı yerli ekmeklik yakamoz buğdayı öğütülüp un oldu, paketlenip dezavantajlı durumdaki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

 

 

Mersin'de Akdeniz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personelinin; geçen yıl içinde Akdam ve Anadolu mahallelerinde belediyeye ait toplam 20 dönüm arazide ekimini ve sonrasında da hasadını yaptığı yerli yakamoz türü ekmeklik buğdayı, değirmende öğütülüp un haline getirildi. Hasattan yaklaşık 8 ton verim elde edilirken, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personelince 5’er kiloluk paketlere konulan ekmeklik unun, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı başladı.

HASATTAN YAKLAŞIK 8 TON BUĞDAY ELDE EDİLMİŞTİ

Geçen aylarda gerçekleşen ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ile Hoşyar Sarıyıldız’ın da katıldığı hasatta yaklaşık 8 ton yerli yakamoz türü olarak bilinen buğday, biçerdöver ve personel desteğiyle toplanmış ve çuvallara doldurulmuştu. Önceki günlerde bir değirmene götürülüp öğütülen unun bir tonu, 5’er kiloluk paketlere dolduruldu.

KALAN BUĞDAY DA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ÖĞÜTÜLECEK

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk etapta toplamda 202 paket un hazırlanırken, kalan tonlarca buğday da ilerleyen günlerde yine değirmende öğütülüp un haline getirilip Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle Akdeniz’e bağlı mahalle muhtarlarının belirlediği ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra tandır evlerine ulaştırılacak.

ÜRETİMDEN HASADA BELEDİYE PERSONELİ GÖREV ALDI

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce, geçen Ekim ayında ilçeye bağlı kırsal bölgelerden olan Akdam ve Anadolu mahallerinde bulunan topraklara, yerli yakamoz türü ekmeklik buğday ekimi yapılmıştı. Ekim işleminden, gübreleme ve bakım işlemlerinden biçimine dek tüm çalışmalarda müdürlük personeli yoğun emek vermişti. Aylar sonrasında Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan’ın da katılımıyla, adı geçen 2 mahallede, belediyeye ait toplam 20 dönümlük toprağa ekilen, 2014 yılında tescillenmiş yerli ekmeklik yakamoz buğdayının, biçerdöver ve belediye personeli desteğiyle günler süren hasadı yapılmış, hasattan yaklaşık 8 ton buğday elde edilmişti.


Etiket: mersin, akdeniz,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA