Silifke’de yanan ormanlar gençleşiyor

Tarih: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 17:49

Mersin’e Orman Genel Müdürlüğü’nde gelen ekip, Silifke ilçesinde İklime Dirençli Ormancılık Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde incelendi

 

 



Mersin’de Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanlığı Şube Müdürleri İsmail Hakkı Barı ve Cengiz Metin tarafından, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Yeşilovacık Orman İşletme Şefliğinde tesis edilen sahalarda İklime Dirençli Ormancılık Projesi (İDOP) kapsamında yapılan çalışmalar incelendi.
Silifke Orman İşletme Müdürü Harun Boz, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurlarının katılımıyla, Yeşilovacık Orman İşletme Şefliğinde 2021 ve 2022 yıllarında yanan sahalarda yapılan çalışmalar değerlendirilerek, yangına dirençli türlerden olan servi, harnup, akasya ve defne fidanlarının kontrolü yapıldı.
Sahaların kontrollerinden sonra, tesis yollarına yapılan 6-15 metre genişliğinde ve 20-30 metre aralığındaki yangın durdurma alanında incelemelerde bulunuldu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA