Toroslar’da vatandaşa aşure ikramı

Tarih: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 17:09

Mersin’in Toroslar ilçesinde Muharrem Ayı nedeni ile belediye tarafından vatandaaşara bolluğun, bereketin sembolü olan aşure dağıtıldı.

Mersin'de bolluğun, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan Muharrem Ayı’nın en güzel örneği Toroslar ilçesinde yaşanırken Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, vatandaşlara aşure ikram etti.

Belediye ana hizmet binası önünde ve Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan Kültür Sanat Kaldırımı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtımında vatandaşlar ise Başkan Yıldız’a yoğun ilgi ve sevgi gösterilerinde bulunarak teşekkür etti.

'Aşuremiz Bereketli Olsun'

Muharrem ayının maneviyatını yaşadıklarını belirten Başkan Yıldız, “Muharrem ayında yapılan aşure geleneğini Toroslarımızda sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızla kucaklaşarak aşure ikramında bulunduk. Aşurenin, barışa, kardeşliğe, huzura ve mutluluğa vesile olmasını, Alevi yurttaşlarımızın Muharrem ayında tuttukları yas-ı matem orucunun ve dualarının kabul olmasını diliyorum” dedi.


Etiket: mersin, toroslar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA