Meteoroloji Mersin’i kar için uyardı

Tarih: 30 Ocak 2024 Salı 16:36

Mersin Valiliği, Meteoroloji’den gelen son değerlendirmeyi duyurdu; buna göre Mersin ve batı ilçelerinde metrekareye 21-60 kilogram kar yağışı bekleniyor

 

Mersin Valiliği, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmeyi duyurdu; kuvvetli yoğun kar beklenirken su baskını, yıldırım, heyelan, çiğ ve kıyı kesimlerinde hortum ile ulaşımda akmasalar yaşanabilir. 

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmeye 30 Ocak Salı günü öğlen saatlerinden sonra Mersin'in batı ilçeleri Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Silifke ve Gülnar ilçelerinde kar yağışı bekleniyor. Bu nedenle de Mersin Valiliği de sosyal medya hesaplarından duyuru yaptı. Yapılan duyuruda; "Mersin batı kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağğanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışlarana dikkak. Salı günü (30.01.202a) öğle saatlerinden itibaren Mersin'in batı ilçeleri olan Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Silifke ilçelerinde kuvvetli, metrekareye 21-60 kilogram kar yağışı bekleniyor. 900 metrenin üstü bölgelerde beklenildiğinden; sel sel, su baskını, yıldırım, heyelan, çığ, kıyım kesimlerinde hortum riski ve yerel dolu yağışı ile  ulaşımda akmalar gibi olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli gerekmektedir" denildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA