Mersin polisi trafikte hatayı affetmiyor

Tarih: 19 Ekim 2023 Perşembe 17:05

Mersin’de trafik polisleri yaptıkları denetimde hatayı affetmezken son bir ayda araç sürücülerine 32 milyon 941 bin 581 lira ceza kesti.

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şübe Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde denetimlerini sürdürerek hatalı sürücüleri affetmiyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde son bir ayda yapılan trafik denetimleri ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, İl geneli trafik düzeni ile ilgili yapılan denetimlerde; 92060 araç ile  7350 motosikletin kontrol edildiğini bildirdi. Açıklamada, araç sürücülerine 27070 cezai işlem uygulandığını belirtilerek, 61 araca üzerinde teknik değişiklik yaparak çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü çıkaran araçları kullanmaktan (abartı egzoz) adet araç kontrol edildiği kaydedildi.

12 araç ve sahibine de drift yapmaktan cezai işlem uygulandığının bildirildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
2099 adet sürücüye seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, 2001 adet sürücüye kask kullanmamak, 1697 adet sürücüye kırmızı ışık ihlali, 2.231 adet sürücüye emniyet kemeri takmamak, 1818 adet araç plakasına hatalı parktan, 937 adet sürücüye ehliyetsiz/geçici olarak geri alındığı halde araç kullanmak, 243 adet sürücüye alkollü araç kullanmak başta olmak üzere; toplam 32.941.581 TL trafik idari para cezası uygulanmış, 462 adet araç trafikten men edilmiştir. Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir."


Etiket: mersin, polis, trafik,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA