Mersin’de tehlikeli türlere geçit yok

Tarih: 16 Eylül 2023 Cumartesi 15:54

Mersin’de HAYDİ Polis’i 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre kent merkezi ve ilçelerde Pitbull Terrier, Dogo Argentina gibi yasak olan ırkları toplayarak barınağa teslim ederken, sahiplerine de idari para cezası uyguladı.


Mersin'de 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nu kapsamında çalışma yapan Mersin Emniyet Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ POLİSİ) 143 tehlike arz eden köpeğe el koyarak Geçiçi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teslim ederken sahiplerine de idari para cezası uyguladı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, 2023 yılı içerinde; 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre Mersin merkez ilçelerimizde Pitbull Terrier, Dogo Argentina gibi yasak olan ırkların beslenmesinin ve çevredeki insanlara tehlike arz edecek şekilde serbest bırakılması suretiyle gezdirilmesinin önlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışma da sahil kenarları, okul çevreleri, parklar, alışveriş merkezi ve çevresi gibi vatandaşların yoğun olarak bulundukları yerlerde ve bu civarlara yakın konutlarda ağızlık ve tasmasız köpek gezdirerek çevreye rahatsızlık veren köpek sahipleri ve PETVET sistemine kaydı yapılmadığı tespit edilen tehlike arz eden hayvan sahiplerine 2023 yılı içerisinde 379 bin 852 TL idari para cezası uygulandı. Toplamda 143 tehlike arz eden köpeğe el konularak Geçiçi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerine teslim edildi. 

 


Etiket: mersin, polis, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA