İskeletler müzede sergilenecek

Tarih: 2 Eylül 2023 Cumartesi 15:45

Doğu Akdeniz Bölgesi ve Mersin Körfezinde yaşamları sırada bir şekilde telef olan deniz canlıları gömüldükleri yerden çıkartılarak Mersin’deki Deniz Canlıları Müzesi’nde sergilenecek.

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde yer alan Deniz Canlıları Müzesi’nde, bilimsel çalışmalar için gömülen deniz canlılarının iskeletleri sergilenecek.
Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelemek için Su Ürünleri Fakültesini ziyaret eden Mersin Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Dekan Prof. Dr. Tahir Alp ve öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas’tan bilgi aldı.
Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Müzemizde Doğu Akdeniz’de dağılım gösteren balık, deniz memelileri, deniz kaplumbağaları, omurgasız türler gibi denizel türlerin koleksiyonu yer alıyor. Müzemizin bahçesinde de çok sayıda deniz memelileri ve deniz kaplumbağalarına ait örnekler gömülü olarak bulunuyor. Bu ürünlerin toprak altından çıkarılıp, müze materyali olarak sergilenebilecek hale getirilmesi, kent hayatında bu alandaki önemli bir boşluğu dolduracak ve müzemizin envanterini çeşitlendirecek. Yaşam boyu eğitim açısından bakıldığında, bir sahil kenti olan Mersin’imizde yaşayan insanların deniz yaşamı hakkında bilgilendirilmesi ve deniz kültürünün kent kültürü içerisindeki katkısının artırılması çok önemli" ifadelerini kullandı.
İçerisinde birçok balık ve yumuşakça grubundan türün olduğu Deniz Canlıları Müzesi’nde, 2021 yılında sahile vuran fin balinasının da iskeleti de sergilenecek.


Etiket: mersin, Deniz Canlıları Müzesi.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA