Orman giriş çıkışlarına kontrol

Tarih: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 22:43

Mersin’de orman yangınları mevsimi nedeni ile getirilen yasakla birlikte İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ile muhafaza memurları denetimlerini aralıksız sürdürüyor

 

.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahalarında İl Jandarma Komutanlığı bağlı ekipler ile muhafaza memurları devriye ve kontrol denetimlerini sürdürerek vatandaşların ormanlık alanlara girmesine engel olmaya çalışıyor. 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahalarında bulunan Çamalan, Gülek, Karboğazı, Kaburgediği, Ardıçlı, Olukkoyağı mahallelerinde bulunan alanlar ve yol güzergahlarında Çamalan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile müşterek icra edilen faaliyet kapsamında, ontrol ve devriye faaliyetleri aralıksız devam ettiği bildirildi.
Orman yangınlarını önleyici tedbirler kapsamında Mersin Valiliğin emirleri gereği orman alanların giriş ve çıkışların yasaklanırken, bu dönemde meteorolojik veriler bu yılın sıcaklıkların normal derecelerin üzerinde seyremesi ise dikkat çekiyor. Bu nedenle; vatandaşların orman yangınları ve açık alan yangınları konusunda çok dikkatli olması, gerek görsel, gerek yazılı medyadan uyarıların dikkatle takip ederek, yapılan uyarılara uyulması, uymayanların uyarılması ve duman görüldüğünde ücretsiz ALO 112 Orman Yangınları İhbar Hattına bildirilmesi isteniyor.


Etiket: mersin, orman, yangın,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA