Silifke’den ABD’ye ihracat yapan fabrikaya vali ziyareti

Tarih: 26 Haziran 2023 Pazartesi 11:50

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Silifke ilçesinde dondurularak kurutulmuş meyve, sebze üretiminin yüzde 90’ını Amerika Birleşik Devletleri’ne ihraç eden fabrikada incelemelerde bulundu.

 

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Solagron Tarım Ürünleri fabrikasını ziyaret etti.
Ziyaret sırasında, Vali Ali Hazma Pehlivan'a ziyaretinde, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve OSB Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. 
Ziyarette, Vali Ali Hamza Pehlivan, 2020 yılından bu yana; 10 bin metrekare kapalı toplam 30 bin metrekare alan üzerinde dondurularak kurtulmuş meyve sebze ürünleri ve Türkiye'nin endemik ve tıbbi aromatik bitkilerinden sağlık sektörünün ihtiyacı olan ilaç hammaddelerini üreten, ürünlerinin yüzde 90’ını Amerika Birleşik Devletleri’ne ihraç eden ve 76 kişiye istihdam sağlayan Solagron Tarım Ürünleri fabrikası hakkında Genel Müdür Taner Şenol’dan bilgiler aldı. Çalışanlarla bir süre sohbet eden Vali Pehlivan, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.


Etiket: mersin, valialihamzapehlivan, silifke,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA