Akşener’den zam vaadi

Tarih: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 18:48

Mersin’e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vatandaşlara 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçim için destek isterken, iktidar olmaları halinde, temmuz ayı başında tüm emekçi ve emeklilere yüzde 50 zam yapacaklarını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Mersin'e geldi. Eski Tevfik Sırrı Stadyumu yanında Millet Bahçesi Yenişehir kısmında vatandaşlarar seslenen Akşener, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için destek istedi. Akşener, coşku ile çıktığı platformda , "Siz oylarınızı verirseniz yani bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e verirseniz, Kemal bey cumhurbaşkanı, Meral Akşener’de başbakan olur. Bugün burada sizlerle olmak benim için ne ifade ediyor bilemezsiniz. Bugün 1 Mayıs, Dünya İşçi Emekçi Dayanışma Günü. Bugün kutlu olsun. İşçilerimize, işverenlerimize, emekçilerimize kutlu olsun. Millet İttifakı ve Meral Akşener olarak iyi parti adına bir söz vermek istiyorum. Ocak ayında emekçilerimize ve emeklilerimize yüzde 55 zam yapılmasını istemiştim, şimdi 15 Mayıs’ta seçimi alacağız. Recep ve bey ve arkadaşları emekli, sayın Kılıçdaroğlu makamına oturacak ve ilk yapacağımız şey temmuz ayı başında tüm emekçi ve emeklilerimize yüzde 50 zam olacak" diye konuştu.

AK Partinin 20 yıllık iktidarında insanların mutsuzlaştığını ifaden Akşener, "20 yıla bu derece derin bir kaos yaratan, bu derece derin bir fakirliği yaratan, insanlara istihdam yaratmadığı için işsiz bırakan ve meşhur mülakat nedeniyle her türlü ayrımcılığa maruz bırakılmış gençleri Türkiye’de umutsuz hale getiren bir iktidar var. Gözleri ışıltılıyı da buraya vermişler. Ayy yandınız. ‘Epistemolojik’ doğru mu dedim? Doğru mu diyorum? Epistemoloji ekonomi diyecek yandınız. Sittin sene işsizsin. Tarım gitti. Siz ÖTV’yi tarım ürünlerinde indirin, mazotu ucuzlatın, girdileri süspanse ettiğimiz mevzuları arttırın ve ekim öncesinde yerine getirin diyorsunuz, mazottan, ilaçtan öldük diyorsunuz. Ürünlerimizi harcadığımız paranın karşılığında satamadık, iflas ettik diyorsunuz, o diyor ki; Epistemolojik. Yandınız. Biz yuhalamıyor, hakaret etmiyoruz, oylarımız ile gereğini yapıyoruz. Mersinli için çok üzüldüm. Gözlerinden birde böyle ışık geliyor. Yandın sen. Burhanettin bey ile Ali Er’de yandı. Bir şey daha vardı, benim de zor söylediğim. Neydi? Heterodoks. Yandınız. Ama şimdi daha beterleri var. En azından bu arkadaşımız neşeli ve komik. Amma velakin bazıları da var ki hayretler içindeyim. Biz 14 Mayıs’ta önemli bir seçime gidiyoruz ama bu seçimler seçmenin bayramıdır. Oy kullanacak, beğendiğinize oy verecek, beğenmediğinizi göndereceksiniz. Dolayısıyla bu siyasetçi denilen tayfa sizi ikna etmek için hizmetini, hizmet anlayışını, projelerini, vizyonunu anlatmak zorunda. Ama yok. Bu iktidarın bazılarını anlatayım. Birisi çıktı; yalnız çok enteresan Ak Parti’nin üst düzeyleri bizlere milletçilik dersi veriyor. Bu da enteresan. Anlamadıkları için yalapşap oluyor. Başbakanlık yapmış bir şahıs kağıttan İstiklal Marşı okuyamadı. Ama ne yaptı? Buna karşılık burayı şereflendiren biz ve sizler işgalciymişiz. Böyle bir şey olamaz. Hadi onu geçtik. Bir tanesi var evlere şenlik. Şanlıurfalılara Allah güç kuvvet versin. Bir tanesi diyor ki; biz Millet İttifakı olarak 14 Mayıs’ı kazandığımızda iki şey olacakmış. Birincisi FETÖ kazanmış olacakmış. İkincisi ise biz şampanyalar patlatacakmışız. Ben hayatımda ağzıma alkol değdirmedim amama velakin bu arkadaşlarımız tertemiz alınlarını seccadeye alınlarını koyacakmış. O alnının temiz olması için hırsızlık yapmayacaksın, yaptırmayacaksın. Kulak hakkına el sürmeyeceksin. Harama el uzatmayacaksın. O alnının temiz olması için kul hakkı yemeyeceksin, yedirmeyeceksin. Sadece mülakat ile yediğiniz kul hakları o alnınızın orta yerinde koca bir lekeye sebep oldu. Daha ilginci; FETÖ gelecekmiş. Ben 8 sene meclis yönettim. Ben bu arkadaşımız kadar cıvık cıvık FETÖ öven bir siyasetçiye rastlamadım. Ya söyle bir şey yok. Nasıl bir FETÖ övmek. Şimdi hey Allah’ım kadere bak. Mersin’e de üzüldüm ama Şanlıurfa’ya daha çok üzüldüm" dedi.
Demokrasi için Millet İttifakı olarak bir araya geldiklerine dikkat çeken Akşener, "Bağımsız yargı, hukukun üstünlüğü için, kayırmanın son bulması, likayat, tarımın ayağa kalkması, gençlerin umut içinde olması için bu yola çıktık. Millet iradesi olarak 14 Mayıs’ta kazanacağız değil mi? Muhteremler duyun. Şimdi Kurban geliyor, Allah hepimize kurban kesmeyi nasip etsin. Geçen sene 5 bin TL idi kurban bugün 15 bin TL. koyunun da orta kararı 12 bin 500 TL. Bu yüzden bir çoğumuz inancının gereğini yerine getiremeyeceğiz. Ama biz seçilirsek hemen emeklilerimizin hesabına 15 bin TL kurban parası yatıracağız. Tarım, köyler boşaldı. O köylerde yaş ortalaması 50. Okulları açacağız, öğretmen, veteriner, ziraat mühendisi tayini yapacağız. Ayrıca genç bir çift köyde yaşayıp, tarım yapmak istediğinde karı koca ikisinin de SSK veya Bağ-Kur primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Çünkü üretmeden Türkiye kalkınamaz. Pandemi döneminde gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Havza bazlı tarım yapılacak. Toprağınızda ne ekmeniz gerektiğini söyleyecek, yetiştirdiğiniz ürünü satın alacağız. Tarım, sanayi, teknoloji ama bunların en önemlisi nefse almak. Kadınların, gençlerin nefes alması. Nevşehir’deydim. Türkiye’de bu kadınların çektiği çilenin yansıması… Ağladım orada. O kadar acı ki… Her birimiz hangi makam, mevki, yaşta olursak olalım. İster üniversite mezunu ister köy kızı olun, çektiğimiz eziyet o kadar fazla ki… İşte birinci öncelik gençler ve kadınların bu eziyetini, mutsuzluğunu, problemli halin, itiş kakış önüne geçmek olacak. Allah’ın huzurunda size söz veriyorum; Suriyelileri biz bu ülkeye neden getirdik? Ne kar elde ettik? Ne oldu? Kimine göre 10, kimine göre 8 milyon insanı buraya  doldurduk. Buna karşılık 7 trilyon dolarlık komşularımızla olan ticaret hacmi ortadan kalktı. Buna karşılık Beşer Esad’a demokrasi öğretmeye kalktık ve sonuçta 8 milyon Suriyeli ülkemizde. 2 yılda tamamı, hepsi beraber gidecek" ifadesini kullandı.


Etiket: mersin, meralakşener,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA