Dünya 3’ncüsü oldular

Tarih: 8 Nisan 2023 Cumartesi 16:39

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen Uluslararası Mozart Yarışması’nda üçüncülük ödülünü layık görüldü.

 

 

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, büyük bir başarıya imza atarak Uluslararası Mozart Yarışması, 15-19 yaş kategorisinde üçüncülük ödül aldı.
Dünyanın dört bir yanından müzisyenleri birbirine bağlamak, sanat ve kültürün gücünden yararlanarak  performans ve sanatsal  ifade için yeni yollar açmak, müzik çalışmalarını ve farklı yaş guruplarından genç müzisyenlerin büyümesini teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen Uluslararası Mozart Yarışması, 14 Ocak 2023 tarihinde Viyana’da çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Yarışma sonucunda, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı eğitmenlerinden George Kovziridze’nin oda müziği grubunda yer alan öğrencileri; Ayaz Özkaya (Obua), Doğa Çavdaroğlu (piyano) ve Ahmet Tümkaya (Fagot) 15-19 yaş B kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.


Etiket: mersin, üniversite, konservatuar, yarışma, ödül,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA