ÇBK, Rize’ye geçit vermedi

Tarih: 26 Mart 2023 Pazar 19:55

İNG Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 24’üncü haftasında parkede Rize Belediyesi’ni ağırlayan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Salon: Servet Tazegül 

Hakemler: Göksun Öz, Seda Esen, Safa Halit Çakır

Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediye: Asena 7, Sinem 11, Williams 14, Gray 9, Crvendakic 14, Gamze 7, Özge 9, Gökşen 7, Cansu 5, Esra 7

Rize Belediye: Christina 19, Brennan 6, Arzu 12, Elise 14, Sümeyya 1, Sena, İsra 3, Cansu, Eydina 1, Deniz 10

İNG Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 24'üncü hafta karşılaşmasında Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi, kendi evinde Rize Belediyesi'ni konuk etti. ÇBK maça Asena Yalçın, Sinem Ataş, Elizabeth Williams, Chelsea Gray, Aleksandra Crvendakic ilk beşi ile parkeye çıktı.

Maça her iki takımda tempolu başlasa da Çukurova Basketbol Kulübü kalitesini ortaya koyayarak periyodun ortasında 13-8'lik skorla üstünlüğü eline geçirdi. Çukurova Basketbol sağlam savunma performansı ve etkili hücum oyunlarıyla ilk periyodu 10 sayı farkla 22-12 önde kapattı.

İkinci periyotta da üstünlüğü elinde tutan taraf yine Çukurova Basketbol Kulübü oldu. Turuncu lacivertlilerde rakip pota altında Elizabeth Williams ile rakibine üstünlük kurarken üç sayı çizgisinin gerisinden de yüksek yüzde ile şut isabeti bulunca periyot ortasında 10 sayı farkı korumasını bildi ve periyod sonunda da 12 sayı fark ile 44-32 skorla ilk devreyi avantajlı bitirdi.

Üçüncü periyotta Çukurova Basketbol Kulübü kaliteli oyununu parkeye yansıtmaya devam etti. Rakip Rize Belediyesi ise hücumda vites yükseltip farkı 9 sayıya kadar indirsede savunmada direnç gösteremeyince fark tekrar açıldı ve üçüncü periyodun sonlarına doğru Mersin temsilcisi Çukurova Basketbol maçı kopardı ve periyodu 19 sayı farkla 71-52 önde bitirdi. 

Son periyotta Çukurova Basketbol Kulübü maçı koparttı ve rakibini oyundan düşürüp yaklaşma fırsatı vermedi. Dördüncü periyodun ortasına kadar rakip Rize Belediyesi sadece 5 sayı bulurken Çukurova Basketbol Kulübü 12 sayı bulunca fark iyice açıldı ve periyodun son bölümünde Çukurova Basketbol farkı 87-57 skorla 30 sayıya kadar çıkardı ve çok rahat bir şekilde maçı da 90-66 kazanmasını bildi.
Çukurova Basketbol Kulübü de, maçın yıldızı 14 sayı 6 ribaund 2 blok ile Elizabeth Williams olurken Aleksandra Crvendakic 14 sayı, Sinem Ataş 11 sayı, Özge Özışık 9 sayı, Chelsea Gray 9 sayı, Asena Yalçın 7 sayı, Gamze Takmaz 7 sayı, Gökşen Fitik 7 sayı , Esra Ural Topuz (C) 7 sayı, Cansu Köksal Öngüner 5 sayı ile takımına galibiyette katkı sağlayan isimler oldu.


Etiket: ÇukurovaBasketbolKulübü, ÇBK, Basketbol, Spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA