ÇBK, Galatasaray Çağdaş Faktoring’e geçit vermedi

Tarih: 6 Mart 2023 Pazartesi 23:04

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Çukurova Basketbol parkede konuk ettiği Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 75-58’lik skorla yenerek taraftarını sevindirdi.

Salon: Servet Tazegül

Hakemler: Ziya Özorhon, İbrahim Altıntaş, Ali Osman Kanık

Çukuruova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi: Asena Yalçın 9, Gray 17, Holingsvorth 8, Hayes 15, Crvendakic 9, Gamze Takmaz 2, Özge Özışık 3, Sinem Ataş 8, Esra Ural Topuz 4

Galatasaray Çağdaş Faktoring: Nacickaite 12, Pelin Derya Bilgiç 4, Işıl Alben 1, McCovan 19, Stevens 17, Pulvere 5, Meltem Yıldızhan, Tuğçe Canıtez

1. Periyot: 24-16
Devre: 47-32
3. Periyot: 63-46
Maç sonucu: 75/58

TBF Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 20.Hafta karşılaşmasında Lig lideri Çukurova Basketbol kendi evinde Galatasaray Çağdaş Faktoring takımını konuk etti. Maç başlamadan önce 6 Şubat büyük deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
ÇBK maça Asena Yalçın, Chelsea Gray, Kuanitra Holingsvorth, Tiffany Hayes, Aleksandra Crvendakic ilk beşi ile parkeye çıktı. Maça etkili başlayan Çukurova Basketbol maçın hemen başında 16-7 lik bir seri yakaladı ve sahaya üstünlüğünü koydu. Çukurova ekibi sarı kırmızılı rakibine toparlanma fırsatı vermedi ve ilk periyodu 24-16 önde bitirdi.
İkinci Periyoda Mersin ekibi yine hızlı başlayan taraf oldu . Hücumda Galatasaray savunmasına Chelsea ve Tiffany ile zor anlar yaşatırken savunmada ise Holingsvorth ve Esra Ural Topuz ile sağlam bir pota  altı savunma performansı gösterdi. İkinci periyodun ortasına doğru Galatasaray toparlandı ve fakat Çukurova ekibi farkı 8 sayıda tutmasını bildi. Periyodun son bölümünde ipleri tekrardan eline alan ÇBK, ikinci periyodu 15 sayı farkla 47-32 önde kapattı.
Üçüncü periyoda etkili oyunu ve sayı avantajıyla başlayan Çukurova Basketbol takımı oyunu tamamen domine etti ve daha periyodun ortasında 23 sayılık fark attı. Bu farktan sonra Galatasaray takımı maçtan koptu  ve farklı bir türlü eritemedi ve üçüncü periyodu mersin ekibi 17 sayılık farkla 63-46 önde bitirdi.
Son periyotta da etkili ve hızlı başlayan taraf Çukurova ekibi olsa da Galatasaray takımı toparlandı ve farkı 10 sayıya kadar düşürdü ve tekrardan ritmini bulan ve ivme kazanan Çukurova Basketbol farkı açmaya başladı ve savunmada üstün bir oyunla rakibine pota altında ve çevresinde nefes aldırmazken hücumda ise resmen uçuşa geçti maçtan harika bir oyunla ve 17 sayı farkla 75-58 Galip ayrıldı.
ÇBK'da Chelsea Gray 17 sayı ve Tiffany Hayes 15 sayı ile yıldızlaşırken Aleksandra Crvendakic 9 sayı, Asena Yalçın 9 sayı, Kuanitra Holingsvorth 8 sayı, Sinem Ataş 8 sayı, Esra Ural Topuz (C) 4 sayı, Özge Özışık 3 sayı, Gamze takmaz 2 sayı ile maçı tamamladı.


Etiket: ÇukurovaBasketbolKulübü, ÇBK, Basketbol, Spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA