Kısa çalışma ödeneği başvuruları başladı

Tarih: 6 Mart 2023 Pazartesi 22:26

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, kısa çalışma ödeneği başvuruları ile ücret desteği başladığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık deprem sonrası Türkiye genelinde afetzedelerin yaralarını sarmaya yönelik çalışmalar devam ederken kısa çalışma ödeneği ile ücret desteği başvuruları başladı
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, yaptığı açıklamada İstihdamı Korumak amacıyla afetten zarar gören işyerlerinde çalışan işçilerimize çalışamadıkları süre için Kısa Çalışma ödeneği ile ücret desteği sağlanacağını söyledi.
İl Müdürü Mustafa Kutlu. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem nedeni ime ilan edilen Bölgesel Kriz kapsamında Kısa Çalışma Ödeneğine ilişkin ayrıntılar netleştiğini belirterek, başvuruların 02 Mart 2023 tarihi itibarıyla e-devlet üzerinden yapılmaya başlandığını dile getirdi.
Yapılan başvuruların üç kategoride değerlendirileceğine dikkat çeken Kutlu, başvuruların işverenler tarafından kendisine uygun kategorideki işlem basamaklarını takip edilerek yapılması gerektiğini dile getirdi. Kutlu, "Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman illeri ile Gaziantep'e bağlı Araban, İslahiye, Nurdağı ilçeleri, Malatya iline bağlı Akçadağ, Doğanşehir, Yeşilyurt ilçeleri ve Kilis iline bağlı Polateli ilçesinde bulunan işyerleri, bu il ve ilçelerde bulunan işyerlerinin e-devlet üzerinden başvuru yaparken sadece iskur.gov.tr kısa çalışma ödeneği sekmesi altında bulunan işçi listesini sisteme yüklemeleri yeterlidir. Bu kategori için uygunluk tespitinin tamamlanması beklenmeksizin ödeme yapılacaktır. Belirtilen il ve iller dışında kalıp 'yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı' olduğuna dair tespit belgesine sahip işyerleri; bu kategorideki işyerlerinin başvuru sırasında işçi listesine ilaveten işyerindeki hasar durumlarını gösterir belgeyi sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Hasar tespit belgesine e-devlet veya https://hasartespit.csb.gov.tr/ linkinden ulaşabilir. Bu işyerleri için de uygunluk tespitinin tamamlanması beklenmeksizin ödeme yapılacaktır" dedi.


Etiket: mersin, işkur, kısaçalışmaödeneği,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA