Mersin’deki 16 okul için yıkım kararı

Tarih: 3 Mart 2023 Cuma 16:37

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin’deki 543 okulda inceleme yapılırken, 59’u depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılırken 16’sı için yıkım kararı verildi.

Kahramanmaraşlı depremlerin ardından Mersin'deki 543 okulda inceleme yapıldı. İncelemelerde, 59 okulun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılırken 16'sı için yıkım kararı verildi.
Depremlerin ardından okulların açılması ile velilerin gözleri okullara çevrildi. Kent genelinde 427 bin 495 öğrenci, bin 386 okulda dersbaşı yaparken Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından deprem bölgelerinden nakille gelen 18 bin 801 öğrencinin de okullara yerleştirilmesi de gerçekleştirildiği kentte 543 okulda inceleme yapıldı. İncelemelerde, 59 okulun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılırken 16'sı için yıkım kararı verildi.
Mersin Valiliği'nde yapılan toplantı da Vali Ali Hazma Pehlivan, yaptığı konuşmada, kent genellindeki okulların depremden etkilenip etkilenmediği konusunda bir çalışma yapıldığını belirterek, "Ekipler, çocuklarımızı kesinlikle riske etmeyecek şekilde bu okullarımızda fiziki şartlarla ilgili tespitler yaptı. Toplam 453 okulumuzda, tamamına yakınında hasar tespit çalışması yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda Hasar derecesine bakmaksızın 59 okulumuz boşalttıldı. 16 okulumuzla ilgili de yıkım kararı aldık. Bu okullardaki öğrencilerimizi müsait olan okullara aldık. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığımız ile irtibat halinde hızlı bir şekilde planlama yaptık. Bu konuda da en kestirme yolun prefabrik okullar olacağını düşündük. Hızlı bir şekilde bunları yaparak gerek Milli Eğitim Bakanlığının destekleri gerekse hayırseverlerin destekleriyle adımlar atıyoruz" dedi.

 


Etiket: mersin, kahramanmaraş, hatay, antakya, deprem,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA