427 bin öğrencide karne sevinci

Tarih: 20 Ocak 2023 Cuma 16:27

Mersin’de ilk yarı yılının tamamlanması nedeni ile 1386 okulda eğitim gören 427 bin 495 öğrenci karnelerine kavuştu.


Mersin'de, 2022-2023 eğitim öğretim yılının, yarı yılında aralarında ilkokul birinci sınıfa giden 38 bin 540 çocuğunda bulunduğu, 1386 okulda eğitim gören 427 bin 495 öğrenci karne sevinci yaşandı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın katılımı ile merkez Akdeniz Cengiz Topel Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Tören öncesi öğrenciler okullarına gelen Vali Ali Hamza Pehlivan ile Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'yı çiçeklerle karşıladı. Daha sonra sınıfa giden Vali Pehlivan, öğrencilerle bir araya gelerek önce sohbet etti. Vali Pehlivan, öğrencilerle yaptığı keyifli sohbetin ardından Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte karne dağıttı. Burada konuşan Vali Pehlivan, öğrencilerden tatili iyi değerlendirmelerini isteyerek, "Devletimizin, hükümetimizin, başta Milli Eğitim Bakanlığımızın öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar her geçen gün artıyor. Öğrencilerimizin bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmeleri hususunda birlikte çalışmaya, yol yürümeye ve öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da, bu yıl öğrencilere karneleriyle birlikte birer de kitap hediye ettiklerini ifade ederek, "Onların kitaplarla dost olmaları, okumaları ve kendilerini geliştirmeleri eğitimcilerin en büyük hedeflerindendir. Kıymetli velilerimize buradan seslenmek istiyorum, öğrencilerimizi notlarıyla değil yüreklerindeki sevgiyle, güzel ahlaklarıyla değerlendirelim. Her bir evladımız bizim geleceğimizdir. Bu bilinçle onların üzerinden sevgimizi, şefkatimizi, ilgimizi asla eksik etmeyelim. Tüm meslektaşlarıma, evlatlarıma ikinci dönem esenlikle buluşmak üzere iyi tatiller diliyor, tüm eğitim camiamızı saygıyla selamlıyorum" diye konuştu. 


Etiket: mersin, eğitim, öğrenci,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA