Türk balesinin yıldızı Don Kişot için Mersin’de

Tarih: 10 Ocak 2023 Salı 17:03

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin kapalı gişe sahlenediği Don Kişot Balesi’nin yeni gösterimi için İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde baş baleti Batur Büklü tek temsil için kentte geldi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, hazırlıklarını uzun zamandır sürdürerek prömiyerini yaptığı ve kapalı gişe sahnelenen Don Kişot Balesi’nin yeni gösterimi için, yurt dışında birçok eserde başrol alan İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde baş baleti Batur Büklü sahne alacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Orta Çağ şövalye hikayelerine saplantı derecesinde meraklı olan Don Kişot'un yaşamını konu alan bale eserinin sanatseverlerle buluştururken ABD'de 60 üstünde sahnede başrol alan İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin baş baleti Batur Büklü sahne almak için kentte geldi. 12 Ocak 2023 Perşembe saat 20:00’de Mersin Devlet Opera Balesi Opera Sahne’sindeki temsil için çalışmalara katılan ünlü Türk balet Batur Bütlü, Mersinli sanatseverle karşısında tek temsil de ilk kez sahne alacak.
Bu arada, orkestra şefliğini Rustam Rahmedov'un üstlendiği eserin koreografisinde Nugzar Magalashvili imzası taşıyor. Düzenlemesini yaparak sahneye ise Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Serbülent Biçer, Ender Üçdemir ikilisi taşıdı.
Yoğun ilgi nedeni ile biletleri günlerce önceden satılan eser de, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin bale bölümünün deneyimli sanatçıları Yukiko Ito, Risa Ochiai,  Nazarke Akhmet, Meltem Ayar, Tutku Barın, Tugay Ak, Niyazi Cingöz, Cem Çilingir, Yuji Shimizu, Nino Svimonishvili, Tarkan Günal, Önem Özden, Nihat Er, Cenk Güner, Ahmet Demirci, Tolga Ergen, B. Hasan Aksoy, Göksel Toker dönüşümlü olarak rol alacak.


Etiket: mersin, bale, donkişot, mdob, sanatkültür,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA