Jandarmadan tarihi eser kaçakçısına suçüstü

Tarih: 6 Ocak 2023 Cuma 14:14

Mersin’in Tarsus ilçesinde elindeki tarihi eserleri satmak isteyen bir kişi jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarihi eser kaçakçılığı yapan bir  kişiyi kıskıvrak yakaladı.
Jandarma ekipleri; Tarsus İlçesinde elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan bir şahsı tespit ederek takibe aldı. Yapılan takip ve araştırma sonucunda şüpheliye ait adresi tespit eden Jandarma yaptığı operasyon ile tarihi eser kaçakçısı yakalayarak gözaltına aldı. Operasyon düzenlenen adreste arama yapan ekipler Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 40 adet sikke ve objeye el koydu. Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne teslim edildi.
Yakalanan tarihi eser kaçakçısı işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürülürken operasyonla ilgili soruşturma sürüyor. 


Etiket: mersin, jandarma, operasyon, tarihieser,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA