Ünlü Büyük Usta Mersin’de heyecan yarattı

Tarih: 28 Aralık 2022 Çarşamba 11:30

Avrupa şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora imza atan başarılı milli sporcu Kübra Öztürk Örenli, Mersinli gençlere ’Büyük usta olma yolculuğu’nu anlattı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom iş birliğiyle düzenlenen Birinci ROSATOM Bölgesel Satranç Turnuvası'nın final müsabakalarında Kadın büyük usta (WGM) Kübra Öztürk Örenli, Mersinli satranç sporcuları ile buluştu. 

Turnuvanın özel konuğu WGM Kübra Öztürk Örenli, Mersinli sporcularla renkli ve heyecan verici bir söyleşi yaptı.  İki yıl üst üste Avrupa şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora imza atan başarılı milli sporcu Öztürk Örenli, Mersinli gençlere 'Büyük usta olma yolculuğu'nu anlattı. NeSS İletişim Başkanı Nesrin Sevimli’nin yönettiği söyleşide, usta sporcu satranç serüvenini anlattı ve minik sporculardan gelen soruları yanıtladı. Ailelerin de ilgiyle izlediği söyleşinin ardından Akkuyu NGS Genel Müdür Basın Sekreteri ve İletişim Direktörü Vasily Korelsky ünlü WGM’ye çiçek takdim etti.

Dünya enerji devi Rosatom, Türk satrancında bir ilke imza atarak bölgesel anlamda satranç turnuvasının sponsoru oldu. Mersin’in çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilen elemelerin ardından Akkuyu NGS’nin bulunduğu Gülnar ilçesinde finaller gerçekleşti. Öztürk Örenli, ödül töreninde sporcularla bir araya geldikten sonra, finale katılanlarla Akkuyu NSG inşaat alanını ziyaret etti. Vasily Korelsky’in bilgilendirmesi ve sunumu ile başlayan ziyaret, tüm sporculara hediye verilmesi ile son buldu.

'SATRANCA İMKANSIZLIK İÇİNDE BAŞLADIM'

Satranca 7 yaşında başladığını aktaran usta sporcu Öztürk Örenli, sporda sponsorların önemine dikkat çekerek, "Ben satranç sporuna başladığımda imkansızlıklar içinde mücadele vermek zorunda kaldım. Bilgisayarım yoktu ve kısıtlı sayıda satranç kitaplarından arkadaşlarımla dönüşümlü olarak çalışırdım. Benim yolculuğumda evimin önünde açılan satranç merkezi dönüm noktası oldu. Merkez bana ücretsiz bir şekilde satranç eğitimi verdi ve şampiyonalara katılmamı destekledi. Her spor branşında olduğu gibi satrançta da sponsorlar çok önemli. Sizler satranca ulaşmada satranç eğitimi almada bizden çok şanlısınız. Bunun yanında Mersinlilerin Rosatom gibi çok önemli bir destekçisi var. Böyle bir şampiyonanın düzenlenmesi, satranç takımı, saati gibi her ilçeye materyal desteğinin verilmesi Mersin satrancı için çok anlamlı. Mersinli sporculara şimdi daha çok çalışmak, daha çok turnuvalara katılmak kalıyor. Rosatom’un desteği ile Mersin’de satranç çok farklı noktalara ulaşacağını, Mersin’den usta sporcularımızın Türk satranç tarihinde yer alacağına eminim" dedi.


Etiket: mersin, satranç, büyükusta, kübraöztürkörenli,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA