Hibe ile yeni bir hayat sürdürecekler

Tarih: 3 Aralık 2022 Cumartesi 17:24

Mersin’de hibe desteği almak isteyen engelli ve eski hükümlüler İŞKUR ile Sözleşmelerini İmzaladı

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden Proje Hibe Desteği almaya hak kazanan Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlar ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında yapılan sözleşmelerin imza töreni; Vali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla gerçekleştirldi.

Valililk Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene; Vali Ali Hamza Pehlivan, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ile hibe almaya hak kazanan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız ve daha önce hibe desteğinden faydalanmış ve projesi devam eden engelli ve eski hükümlüler katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından imza töreni sırasında yapılan konuşmada Mersin İŞKUR tarafından Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Hibe Projeleri kapsamında 2014 yılından bugüne kadar 19 kişiye proje desteği sağlandığını belirterek bu projelerin 3D Printer teknolojisini kullanarak ürün kalıbı ve hediyelik eşya yapımı, mantar yetiştiriciliği, Emlak ofisi, Soyulmuş sarımsak üretimi, Eşofman altı imalatı, A'dan Z'ye Kuaför ve güzellik salonu, terzi, kaynak ve sıhhi tesisat, halı yıkama, küçükbaş, büyükbaş hayvancılık, bitki besleme ve fide bayi, mutfak ve yemekhane, mobil İletişim cihazları, paket kağıdı imalathanesi, doğalgaz iklimlendirme ısıtma ve soğutma sistemleri konularında toplamda 840.729.00 TL ödeme yapıldığını söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle bütün engellilerin gününü kutladığını söyleyen Pehlivan, Mersin İŞKUR tarafından 2013 yılından itibaren engellilere yönelik 44.301 defa danışmanlık hizmeti verildiğini, 2012 yılından beri Toplum Yararına Programlardan 1.187 engellinin yararlandığını, 2002 yılından beri Mersin'de 9065 engellinin işe yerleştiğini belirtti. 2018-2022 yılları arasında işbaşı eğitim programlarından 777 engellinin eğitim aldığına dikkat çeken Pehlivan, 2018-2022 yılları arasında girişimcilik eğitim programları kapsamında eğitim alan engelli katılımcı sayısı 84 olduğunu söyledi.

2008-2022 yılları arasında mesleki eğitim kursları kapsamında eğitim alan engelli katılımcı sayısının 552 olduğunu, 2022 yılı Ekim ayı sonu itibariyle İl Müdürlüğü kayıtlı engelli işgücü sayısının 3.363, kayıtlı engelli işsiz sayısının 1.717 olduğunu söyleyen Pehlivan, engellilerin iş hayatına entegrasyonu ve iş hayatında kalma sürelerini arttırmanın çok önemli olduğunu söyledi.
Bugün de eski hükümlü ve engelli olmak üzere birer vatandaşın hibe desteği almak üzere imzalarını attıklarını belirten Pehlvan. Takı ve Aksesuar üretimi, hayvan malzemesi ve Yemi satışı alanlarında proje hazırlayarak sözleşmeye imza atan iki vatandaşa; hibe destek kapsamında toplamda 61.100.00 TL ödeme yapılacağını söyledi.


Etiket: mersin, işkur, hibe,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA