Mersin Üniversitesi bir ilke imza attı

Tarih: 13 Kasım 2022 Pazar 12:40

AB’de ilk kez üniversitelere verilen kalite etiketini Mersin Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında iki kategoride ödül alan ilk üniversite oldu

Mersin Üniversitesi  Eğitim Fakültesi, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen ve Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi tarafından takip edilen süreçte 'eTwinning Initial Teacher Education' kapsamında 'Curriculum Integration' ve 'Research Outputs' kategorilerinde iki ulusal kalite etiketi kazandı.
Avrupa’da ilk kez üniversitelere verilen bu kalite etiketi sürecinde Mersin Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında iki kategoride ödül alan ilk üniversite oldu. Ayrıca Avrupa’daki tüm eğitim fakültelerinin dâhil olduğu bu ödül sürecinde 'Initial Teacher Education European Award 2022' listesinde Mersin Üniversitesi ilk 12 üniversite içinde yer aldı.
Eğitim Fakültesini temsilen öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı rehberliğinde eTwinning kapsamında yürütülen akademik faaliyetler ile 'What Kind of World do We Want?' ve 'Qualified Teacher of the Future' başlıklı uluslararası projeler sonucunda Mersin Üniversitesi, Avrupa’daki üniversiteler arasında başarısıyla adından söz ettirdi. 
Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı 30 Kasım ile 2 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Initial Teacher Education' yıllık konferansına poster sunumu için de davet edildi.

 


Etiket: Mersin, üniversite, kalite etiketi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA