Sağlıkçılara güzel konuşma eğitim

Tarih: 13 Kasım 2022 Pazar 12:27

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Recep Ünal, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeline eğitim verdi.

Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, akademik ve idari personele yönelik düzenlenen 'Diksiyon ve Güzel Konuşma' başlıklı eğitim, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Recep Ünal tarafından gerçekleştirildi.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen eğitime, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, akademik ve idari personel katılım sağladı. Davetleri için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yönetimine teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Doç. Dr. Recep Ünal, ilk olarak güzel konuşma nedir ve ne işimize yarar gibi konu başlıklarında bilgiler verdi. Doç. Dr. Recep Ünal "Duygu, düşünce ve istediklerimizin doğru ve etkili bir biçimde ifade edilmesine güzel konuşma diyoruz. Bunu yapabilen kişi ikna edebilen, tercih edilen, kendini iyi ifade edebilen, mesleğinde başarı sağlayan kişi olma yolunda çok önemli bir adım atabilmektedir" ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Ünal, "Türkçeyi iyi ve düzgün kullanmak, kendini iyi ifade edebilmek çok önemli. İyi bir konuşma sesi burada dikkat etmemiz gereken husus. İyi bir konuşma sesi anlaşılabilir olmalı, dostça bir nitelik taşımalı ve güven duygusu telkin etmeli, ses; ton, hız ve anlam bakımından da değişiklik göstermelidir. Tek düze bir ses tonu ile konuşma yapılmamalıdır. İletişimin %55’i sözsüz gerçekleşiyor, bu nedenle beden duruşu da aynı şekilde çok önemli" dedi.
Söyleniş ve boğumlama kusurlarından da bahseden Doç. Dr. Ünal, "Boğumlama, ses organlarının doğru şekilde çalışması ve sesleri doğru bir şekilde çıkarmasıdır. Bu konuda alışkanlık edinebilmek için söylenişi güç cümleleri söyleyerek üzerinde alıştırma yapmak olumlu sonuç verebilir. Bu cümleleri ilk etapta ağır ağır daha sonra gittikçe hızlanarak tekrarlamak gereklidir. Bu alıştırmalar sayesinde tembel ve gerçek boğumlamaların önüne geçilebilir" diye konuştu.
Sunumunun ardından söyleniş ve boğumlama kusurları ile ilgili katılımcılara uygulama yaptıran ve birtakım önerilerde bulunan Doç. Dr. Recep Ünal, konu ile ilgili gelen soruları da cevaplayarak sunumunu tamamladı.
Etkinlik, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz tarafından Doç. Dr. Recep Ünal’a teşekkür belgesi takdim edilmesiyle birlikte sona erdi.


Etiket: Mersin, Doç. Dr. Recep Ünal, Diksiyon, eğitim.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA