Atatürk için Mersin’de hayat durdu

Tarih: 10 Kasım 2022 Perşembe 15:35

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlandığı 10 Kasım’da, saatler 9:05’i gösterince Mersin’de hayat durdu.

Mersin'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84'üncü yılında törenlerle anılırken, saat 9.05'te yaşam adeta durdu.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile kent protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldı. Tören, Vali Pehlivan, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer'in ardından kamu ve özel kuruluşların temsilcilerinin Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla da 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören, Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası tarafından 'Atatürk'ün sevdiği şarkılar' konseriyle sona erdi.

** TOROSLAR
Toroslar Belediyesi, Ulu Önder Atatürk'ü belediye ana hizmet binası önünde düzenlenen Çelenk Sunma Töreniyle yad etti. Belediye personelinin ve çevredeki vatandaşların hazır bulunduğu törene, geleceğimizin umudu minik çocuklarda katıldı.
Atatürk büstü önünde Belediye Zabıta ekiplerinin araçlarının sirenleriyle başlayan anma töreni, saatler 09.05'i gösterdiği an da saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile devam etti. Belediye önündeki bayraklar İstiklal Marşı okunurken yarıya indirildi.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Valiliği’nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği Çelenk Sunma ve Anma Programında kent protokolüyle bir araya geldi.

** YENİŞEHİR
Yenişehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenledi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine katılırken, Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası önünde de Ata’ya saygı duruşunda bulunuldu.
Yenişehir Belediyesi 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle anma töreni düzenledi. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törene belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personelleri katıldı. Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiği anda siren sesi eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na karanfil bırakıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine katılan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "İşgal edilmiş topraklardan bir vatan yaratan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ulu Önderimizi aramızdan ayrılışının 84.yılında sonsuz saygı ve özlemle anıyoruz. Atatürk’ün ışığı sönmez, izleri silinmez" dedi.

** MEZİTLİ 
Mezitlililerin Atasına sevgisini gösterdiği anma programı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, bisiklet tutkunlarıyla birlikte pedal çevirmesiyle başladı. Mezitli Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Mersin Bisikletli Kadınlar, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, belediye çalışanları Belediye Hizmet binasından başlayan bisiklet sürme etkinliğine, vatandaşlar da cadde boyunca sevgi gösterisinde bulundu.
Saatler tam 09.05’i gösterdiğinde Atatürk sevdalıları Mezitli Belediyesinin eski belediye hizmet binası önünde buluştu. Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen anmaya Başkan Neşet Tarhan'ın yanı sıra Mezitli Belediyesi eski Başkanı Nuri Hocaoğlu, çok sayıda siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
İki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Başkan Tarhan, Atatürk anıtına çelenk koydu. Anmaya katılanlar, anıta çiçek bırakarak özlemlerini ve sevgilerini dile getirdi. Mezitli Belediyesi Çocuk Gündüz Bakımevlerinde eğitim alan minik çocuklar da Atatürk’e olan sevgilerini okudukları şiirle dile getirdi.
Başkan anma etkinliğinde yaptığı konuşmada Atatürk sevgisinin ve özleminin her geçen gün daha çok arttığına dikkat çekti. Konuşmasına Atatürk’ün 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir' sözleriyle başlayan Başkan Tarhan, "Bugün her yerde onun ölmediği dile getirilecektir. Onun düşüncülerini, ilklerini, devrimlerini, fikirlerini ve büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak zorundayız. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti. Ama bugün geldiğimiz durumda artık bu görev gençlerin olmaktan çıktı hepimizin öncelikli görevi haline geldi. Niçin bunları söylüyoruz; çünkü hala Atatürk’ün yaptıklarını, fikirlerini, düşüncelerini anlamayan insanlar var. Atatürk’ü herkese anlatacağız. Anlamayanlara da anlatacağız. Bu mücadeleyi sürdürerek, başta Cumhuriyet olmak üzere onun bizlere kazandırdıklarını yaşatmaya devam edeceğiz. Onu bir kez daha 84 yılında özlem, sevgi ve saygı ile anıyoruz" dedi.

** ERDEMLİ
Erdemli ilçesinde ise Dr. Devlet Bahçeli Sahil Bandı tören alanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saat 09:05’te sirenlerin çalmaya başlaması ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile bayrak yarıya indirildi. Buradaki törenin ardından Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi. Buradaki programda Atatürk’ü anlatan şiirler okundu, şarkılar söylendi. Programın sonunda öğrencilere hediyeler takdim edildi.
Öten yandan programa Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Gündüz , İlçe Jandarma Komutan Yarbay Erhan Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda, Gaziler, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Oda Başkanları katıldı.


Etiket: Mersin, 10 Kasım, Atatürk,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA