Müftülük inşaatı sürüyor

Tarih: 2 Kasım 2022 Çarşamba 15:32

Geçtiğimiz yıl nisan ayında temeli atılan Mersin Müftülüğü Yerleşkesi’nin inşaatı sürüyor.

Mersin'de Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde 11 bin 852 metrekare yüz ölçümlü alan üzerinde inşası süren İl Müftülüğü Yerleşkesi hayırseverlerin katkılarıyla yükselmeye devam ediyor.
10 Nisan 2022 tarihinde temeli atılan Mersin İl Müftülüğü Yerleşkesi tamamllandığında, 1800 kişilik Cami, 200 kişilik Bölge Yatılı Hafızlık Kuran Kursu, Hizmet içi Eğitim Merkezi ve Müftülük Hizmet Binasından oluşacak.
Hayırseverlerin yardımlarının inşaatın bundan sonraki sürecinde çok büyük önem arz ettiğini ifade eden İl Müftüsü Aydın Yığman yaptığı açıklamada: “Yerleşkemizin proje maliyeti 40 milyon iken, günümüz şartlarında maliyetimiz 155 milyona ulaşmıştır. Yerleşke projemizin tamamlanması için 2024 yılı hedeflenmektedir. Maliyetler daha fazla artmadan inşa sürecini tamamlamaya çalışıyoruz. Hedeflenen tarihte inşaatın bitirilebilmesi için kıymetli meslektaşlarımın ve hayırsever kardeşlerimizin bu süreçte bizi yalnız bırakmamalarını istirham ediyorum” dedi.
Müftü Yığman açıklamasının devamında, Kur'an kursu ve hizmet binasının kaba inşaatını 15 Aralık'a kadar bitirmeyi hedeflediklerini, sonrasında ise camiinin kaba inşaatına başlanacağını, söyledi.


Etiket: Mersin, Müftülük, İnşaat,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA