PKK/KCK ve DEAÞ’e darbe

Tarih: 28 Ekim 2022 Cuma 12:18

PKK/KCK ve DEAÞ’e yönelik operasyonlarý kapsamýnda 13 þüpheli yakalandý.

Mersin polisinin terör örgütleri PKK/KCK ve DEAÞ'e yönelik operasyonlarý kapsamýnda 13 þüpheli gözaltýna alýndý. Yapýlan aramalarda silah ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. 

PKK/KCK ve DEAÞ terör örgütüne yönelik faaliyetlerin deþifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalýþmalarýný aralýksýz sürdüren Terörle Mücadele Þube Müdürlüðü (TEM) ekipleri, PKK/KCK'nýn Suriye uzantýsý PYD/YPG içerisinde silahlý faaliyet göstererek, örgütün gençlik yapýlanmasý güdümünde toplantýlar organize ettikleri belirlenen 11 þüpheli ile DEAÞ'in maliye yapýlanmasý içerisinde bulunan ve örgütün kamplarýnda silahlý eðitim aldýðý tespit edilen 4 zanlýnýn yakalanmasý için belirlenen adreslere eþ zamanlý operasyonlar düzenlendi.

Çalýþma sonucunda toplam 13 þüpheli gözaltýna alýnýrken, adreslerdeki aramalarda çok sayýda silah ve örgütlere ait dokümanlar ele geçirildi. Diðer 2 þüphelinin yakalanmasýna yönelik çalýþmalar devam ediyor. 


Etiket: mersin, polis, operasyon, asayiþ, deaþ, pkk,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanýrken yayýn politikamýzý okumanýzý tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz. Mersin Post basýn ve yayýn meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA