Mersin polisinden terör örgütüne operasyon

Tarih: 25 Ekim 2022 Salı 09:58

Mersin’nde yurt dışında terör örgütü içinde faaliyet gösterdikleri ve sosyal medya üzerinde paylaşım yaptıkları belirlenenlere yönelik yapılan operasyonda 13 kişi yakalandı.

Mersin'de polis, PKK/KCK/PYD/YPG silahlı terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına altına alınırken, 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde PKK/KCK/PYD/YPG silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerine yönelik operasyonel çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, PKK/KCK terör örgütü adına örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve yapılan çalışmalarda örgüt içerisindeki faaliyetlerine ilişkin fotoğrafları tespit edilen M.M., A.E.Ş., A.I., S.S. ve S.N. ile, Türkiye’nin yurtiçi ve sınır ötesinde yapmış olduğu başarılı operasyonları itibarsızlaştırmak için ve PKK/KCK silahlı terör örgütünün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini övücü, yüceltici, destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylaşım yaptıkları tespit edilen A.İ., A.Ş., M.M., F.D., M.A., B.U., G.E., B.Z., R.E., G.K.olmak üzere15 kişiye yöneli operasyon için düğmeye basıldı. 
Sabahın erken saatlerinde 200 Polisin katılımı ile 15 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyon sonucuda 13 kişi yakalanarak gözaltına alınırken 2 kişinin  yakalaması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.


Etiket: Mersin, Polis, Operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA