2022 OZM eğitimleri tamamlandı

Tarih: 21 Ekim 2022 Cuma 11:02

Mersin’de orman işletme şeflerine yönelik verilen OZM eğitimleri sona erdi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Orman Zararlılarıyla Mücadele (OZM) Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen teorik eğitim çalışmaları, ikinci kısım olan arazi uygulama eğitimleriyle son buldu 

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın'ın da zaman zaman yer aldığı eğitim, Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam koordinasyonunda, OZM Şube Müdürü Veysel Önen ve Şube Teknik Personeli Ömer Türkleş, Ersin Tuncay Sarı ve Entomolog Mehmet Kaplan tarafından, göreve yeni başlayan aday orman işletme şeflerine, 1 gün boyunca arazide uygulamalı olarak verildi.

Yapılan arazi uygulama eğitiminde orman zararlılarıyla mücadele kapsamında biyolojik, biyoteknik, mekanik mücadele yöntemleri ve usulleri hakkında, damga ve nakliye çalışmalarında dikkat edilecek esas ve usuller, ormanların kanun dışı müdahalelerden korunmasında başta açma-İşgal suçları olmak üzere orman suçları çalışmalarında dikkat edilecek esas ve usuller, ormanların kanun dışı müdahalelere karşı izlenmesinde kullanılan fotokapan kurulumu ve OZM böcek üretim laboratuvarında gerçekleştirilen iş ve işlemler hakkında genç mühendislere uygulama yaptırıldı.


Etiket: mersin, orman, mersinormanbölgemüdürlüğü,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA