Jandarmadan tarihi eser kaçakçısına suçüstü

Tarih: 10 Ekim 2022 Pazartesi 11:17

Mersin’in Anamur ilçesinde Roma ve Bizans dönemine ait çok sayıda tarihi eseri satmak isteyen bir kişi jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin'in Anamur ilçesinde izinsiz kaçak kazılardan elde ettiği tarihi eserlere müşteri arayan bir kişi yakalanırken, eserler müzeye teslim edildi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ekipleri; Anamur İlçesi Alataş Mahallesinde elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan 1 kişi tespit ederek takibe aldı. Yapılan takip ve araştırma sonucunda şüpheliye ait adresi tespit eden Jandarma yapılan operasyon sonucunda şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Operasyon düzenlenen adreste arama yapan Jandarma; Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 2 adet mermer mimari yapı taşı ile 25 adet bronz sikke ele geçirerek el koydu. 
Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Anamur Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Yakalanan şüpheli ise işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü


Etiket: Mersin, Anamur, jandarma, operasyon, tarihi eser,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA