Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri, ABD’de dünyanın dört bir yanından yarışmacının katılacağı global turnuvada Türkiye’yi temsil edecek.
Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri, dünyada birçok ülkede düzenlenen uluslararası bir organizasyon olan Destination Imagination'ın (DI) Türkiye Turnuvası’nda, Bilimsel Yöntem alanında ikinci oldu. Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri, ABD’de dünyanın dört bir yanından yarışmacının katılacağı global turnuvada Türkiye’yi temsil edecek.
Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu olan Destination Imagination'ın (DI) 2021 Turnuvası, Türkiye’nin çeşitli illerinden öğrenci, eğitmen ve gönüllülerin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Hayal gücünden yenilikçi ve özgün fikirlere ulaşmayı hedefleyen Destination Imagination’ın 2021 Türkiye Asenkron Turnuvası’nda, Tarsus SEV İlkokulu’nu temsil eden 7 kişiden oluşan Curious Minds takımı, Curious Minds Scientific Challenge-Bilimsel Yöntem alanında gurur veren bir başarıya imza attı.
Bilimsel Yöntem alanında Gravity/Yerçekimi konulu projeleriyle büyük beğeni toplayan ve yüzlerce katılımcı arasından Türkiye ikincisi olan Tarsus SEV İlkokulu öğrencileri, ABD’de düzenlenecek dünya finallerinde (Global Finals) ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.
Tarsus SEV öğrencileri; uzun yıllardır katıldıkları bu turnuvada, Yaratıcı & Eleştirel Düşünme, Takım Çalışması, Problem Çözme, Risk Alma, Proje Yönetimi, Sabır, Özgüven gibi 21. yüzyıl becerileri kazanıyor.
Tarsus SEV İlköğretim Kurumları; STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) eğitiminin sanat ve sosyal girişimcilikle harmanlandığı proje tabanlı öğrenme programını uygulayan Destination Imagination Turnuvasında, öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirdiği öğrenme ortamları yaratmayı hedefliyor.
Destination Imagination (DI); birçok ülkede düzenlenen uluslararası bir organizasyondur ve organizasyonun en büyük amacı, çocukların gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayarak hayatları boyunca kullanabilecekleri becerileri geliştirmektir. Bu etkinliklerde en az iki, en fazla yedi kişiden oluşan takımlar her sene yayınlanan görevler için özel çözümler üretiyor. Görevler; teknik, bilimsel, güzel sanatlar, doğaçlama, yapısal ve sosyal sorumluluk olmak üzere altı farklı kategoride hazırlanıyor. Takımlar bu görevlerden istediklerini seçerek tüm takımlarla çözümlerini paylaşacakları DI etkinliğine hazırlanıyorlar. İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerine göre ayrılan takımlar, dışarıdan yardım almadan kendi özgün ve yenilikçi çözümlerini üretip, bunu eğlenceli ve tiyatral bir sunuma dönüştürüyor.
|