Adını Türk satranç tarihine yazdırdı

Tarih: 5 Ekim 2022 Çarşamba 12:42

Mersin’de Yenişehir Gelecek Koleji 5’nci sınıf öğrencisi Senem Gül Başsarı, Batum’daki yarışmada dünya 2’ncisi olurken, Türk satranç tarihine adını yazdırdı.

Mersin'de Yenişehir Gelecek Koleji 5'nci sınıf öğrencisi Senem Gül Başsarı, Gürcistan'ın başkenti Batum’da  düzenlenen 2022 Dünya U8, U10 ve U12 Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda, 10 Yaş Kızlar kategorisinde 11 tur sonunda elde ettiği 9,5 puanla birinciyle eş puanda dünya ikincisi olup adını Türk satranç tarihine yazdırdı.

Gürcistan’ın başkenti Batum'da 15-28 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen 2022 Dünya U8, U10 ve U12 Yaş Grupları Satranç Şampiyonası tamamlandı. Şampiyona da 69 ülkeden 752 sporcunun yarışırken Türkiye adına da 14 sporcu mücadele etti. Şampiyona da milli takım antrenörlerinden Altyapı Ulusal Takımlar Sorumlusu Yasin Emrah Yağız ile antrenörümüz Engin Yaşar Işık sporculardan Yenişehir Gelecek Koleji 5'nci sınıf öğrencisi Senem Gül Başsarı 10 Yaş Kızlar kategorisinde 11 tur sonunda elde ettiği 9,5 puanla birinciyle eş puanda Dünya ikincisi oldu.

Şampiyona sonrası Mersin'e dönen Senem Gül Başsarı ve Okul Müdürü Esra Karadoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Senem tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Farklı alanlarda başarılı olan, yeteneklerini ve gayretlerini ortaya koyan öğrencilerimizi kurumumuzda ağırlamaktan duyduğumuz mutluluk tarif edilemez. Sevgili öğrencimizi bu güzel dereceyi elde ettiği için yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm meslektaşlarıma da en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette şampiyona için çok çalıştığını ifade eden Senem Gül Başsarı "Şampiyona için çok çalışmıştım, hedefim buydu ve başardım. Satranç sporuna başladığımda ilk hedeflerimden biri yaş gruplarında dünya şampiyonasında derece yapmaktı. Bunun için çok çalıştım. Güçlü rakiplerimin olduğunun ve çok zorlu bir şampiyona olacağını biliyordum. İyi bir hazırlık süreci geçirdim. Bu başarıda bana destek olan başta ailem, antrenörlerim, arkadaşlarım ve Türkiye Satranç Federasyonu’na teşekkür ederim" diye konuştu.


Etiket: Mersin, Senem Gül Başsarı, Satranç, Yenişehir Gelecek Koleji,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA