15 dakikalık fırtına tekne sahiplerine korkulu anlar yaşattı

Tarih: 22 Eylül 2022 Perşembe 12:09

Mersin’in yüksek kesimlerinde kendini hissettiren yağışlı hava denizde de fırtınanın oluşmasına neden oldu.

Mersin'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kent geneli için yaptığı yağış uyarısı ile birlikte denizde yaşanan fırtına nedeni ile tekne sahipleri korkulu anlar yaşarken kentin yüksek kesimlerinde de yaşanan dolu yağışı ekili alanlara ve seralarda hasara nedeni oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarının ardından Mersin'in yüksek kesimleri ile sahil kesimlerinde yağış kendini hissettirdi. Zaman zaman dolu şeklinde gerçekleşen yağış, ekili alanlara ve seralarda hasara nedeni oldu.

Silifke ilçesinde de denizde sıka süreli fırtına yaşandı. Boğsak Koyu’nda 15 dakika etkili olan fırtınada koyda demirli çok sayıda tekne su almaya başladı. Boğsak sakinlerinin  müdahale ettiği tekneler, römorklarla karaya çekildi. Kısa süre sonra fırtına son buldu. Bugün ve gece fırtına ve yağış beklentisi nedeniyle tekneler güvenle karaya çıkartıldı.

Vatandaşlar, bu yıl mayıs ayında da yine ayni şekilde dalgaların aniden yükseldiğini ve 6 teknenin ciddi şekilde su alıp maddi zarara neden olduğunu belirterek bu kez maddi bir zarara uğramamak için teknelerini erkenden çıkarttıklarını söylediA


Etiket: Mersin, Yağış, dolu,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA