Vatandaşa yerli marul fidesi

Tarih: 19 Mart 2021 Cuma 10:51

Yerli tarımı teşvik amacıyla Tarsus Belediyesi tarafından 200 bin adet yerli marul fidesi dağıtıldı.

 

Tarsus Belediyesi yerli tohumlar ile organik tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı ‘Ata tohumu’ projesi kapsamında yerli tohum marul fidelerinin dağıtımına başladı.
Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Tarsus Yarenlik alanı, Tarsus Belediyesi giriş kapısı ve Tarsus Belediyesi’ne bağlı Kadın Yaşam Destek ve Yaşam Merkezi’nde olmak üzere üç farklı noktada toplam 200 bin yerli tohum marul fidesi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.
Tarsus Belediyesi, Ata tohumu projesi kapsamında başlattığı hamlede organik, sağlıklı ve yerli tarım ürünlerinin yeniden gün yüzüne çıkarılmasını sağlamakla birlikte bu ürünlerin üretimini yaygınlaştırmak ve çiftçilere destek olmak amacıyla bir dizi çalışma yapıyor. Bu çalışmalardan birisi de yerli tohum marul projesi olarak hayata geçirildi.
Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında yerli marul tohumları bulundukları köylerden temin edilip, belediye tesislerinde geliştirilip çoğaltılarak vatandaşlara dağıtılıyor.
Tohum temininden, çoğaltma işlemine ve fide dağıtımına kadar tüm süreç boyunca aktif olarak titiz bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Zehirsiz mutfaklar yaratmak gayesiyle yola çıktığımız bu projede detaylı araştırmalar yaparak yöremizde bulunan organik tarım ürünlerini buluyoruz ve bu ürünleri kendi tesislerimizde, kendi işgücümüzle geliştirip dağıtıyoruz. Çalışmalar kapsamında geliştirdiğimiz projemizde ise temin ettiğimiz tohumlardan şimdiye kadar yaklaşık 200 bin adet fide ürettik ve bugün şehrimizin farklı noktalarında dağıtımını gerçekleştirdik. Yaptığımız planlar doğrultusunda bu yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon fide üretimi ve dağıtımı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sağlıklı, yerli ve milli olan ata tohumlarımıza yönelik çalışmalarımız çeşitlenerek devam edecek" dedi.
Yerli marulun verim ve lezzet olarak diğer marul türlerini geride bıraktığını dile getiren Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mehmet Özer, "Yerli marul tohumları hakkında bilgi vermek gerekirse, ürünün en büyük özelliği yağ oranının yüksek olması, diğer marul çeşitlerine göre daha lezzetli olması, uygun iklim oşullarında iyi bir gelişim göstermesi, hastalıklara karşı dayanıklı ve sofralık bir çeşit olması, genetiği bozulmamış olması, yaprağının yeşil renkli ve gevrek olmasıdır diyebiliriz" dedi.


Etiket: Mersin, Tarsus, yerli marul fidesi, Haluk Bozdoğan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA