Orman yangınlarına karşın ilave tedbirler

Tarih: 21 Temmuz 2022 Perşembe 14:40

Mersin bölgesinde çıkması muhtemel orman yangınlarına karşın ilave tedbirler alındı

Mersin bölgesinde çıkması muhtemel orman yangınlarına karşın ilave tedbirler alındı. Bölgenin muhtelif yerlerinde konuşlandırılacak olan 9 arozöz ve 1 su ikmal aracı için, Mut Orman İşletme Müdürlüğü'nde eğitim düzenlendi.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; söz konusu eğitime, Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper, Orköy Şube Müdürü Zafer Kızıl (İş Güvenliği Uzmanı), Mut Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu, şefler, orman muhafaza memurları ve işçiler katıldı.

Eğitimde araç gereçlerin kullanılmasında dikkat edilecek hususlar, arozözlerde su pompası kullanımı ve bakımı, malzemelerin kontrolü, kişisel koruyucu güvenlik malzemelerin kullanımı ve bakımı, tim oluşumu, yangın öncesi hazırlığı, yangına müdahale şekilleri ve yangın sonrası yapılması gereken işler konularında ekiplere bilgi verildi.

Açıklamada, "Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangın sezonunda vatandaşlarımızın orman yangınları konusunda hassas olmalarını bekliyor, herhangi bir yangın ve duman gördüklerinde 'Alo 112' yangın ihbar hattına bildirmelerini talep ediyoruz" ifadesine de yer verildi. 


Etiket: mersin, orman, yangın, haber,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA