Başkan Avcı, üzüm alım fiyatlarına tepki gösterdi

Tarih: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 09:55

Mersin’de Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veysel Avcı, girdi fiyatlarının yüzde 200 arttığı bir dönemde açıklanan üzüm alım fiyatlarının rahatsızlık verdiğini söyledi.

Mersin'de Tarsus Ziraat Odası başkanı Veysi Avcı, açıklanan üzüm alım fiyatına tepki göstererek, "Bu lakayıtlıktır" dedi.
Açıklanan üzüm alım fiyatları tepki gördü. Çiftçilerin yanı sıra Ziraat Odası yönetimlerinin de tepkisi çığ gibi büyürken Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veysel Avcı'da bir açıklama yaptı. Başkan Avcı yaptığı açıklamada, "Tarsus suma fabrikasının bugün üzüm alım fiyatını 2 lira 25 kuruş olarak açıklamış olup üretimdeki girdi fiyatlarının yüzde  200 arttığı bir dönemde bu fiyatı çiftçilerimize layık görmek en hafif deyimle lakaytlıktır. Tarsus ziraat odası olarak bu hakkaniyetsiz ve ciddiyetten uzak açıklanan fiyatı kabul etmediğimizi çiftçilerimiz adına dile getirmekteyiz bu fiyatın düzeltilmesini günün şartlarında bir bardak çay’ın bile 5 TL'den satılırken 1 kilogram üzüme verilen fiyat üzüm’ün sonunu hazırlamaktır, bununla ilgili rahatsızlığımızı bölge vekillerimize ilettik bu sorunun çözümüne katkı sağlayacak her türlü girişimde bulunacağımızı tüm emekçi çiftçilerimize ve bu konuda lakayt davranan ve sorumsuzluk gösterenlerin bilmesini isterim" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA