Mersin polisi, asayiş olaylarına geçit vermiyor

Tarih: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 12:54

Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 7/24 çalışarak suçluya göz açtırmayıp bir çok olayı aydınlatırken hırsızlık olaylarının düşmesinde sağlıyor

Mersin polisi, yılın son 2 aylık döneminde yaptığı başarılı çalışma ve takiple, evden, işyerinden, otodan hırsızlık, yankesicilik ve Kapkaç olaylarından 154'ü aydınlatarak, olaylara karıştıkları tespit edilen 217 şüpheli yakalarken ayrıca evden hırsızlık olayları yüzde 36 oranında azaltıldı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü, son 2 aylık çalışması hakkında yazılı açıklama yaptı. Basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada, Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:
"İl Merkezimizde 2022 yılı son 2 aylık dönemde evden hırsızlık, işyerinden hırsızlık, otodan hırsızlık, yankesicilik ve kapkaç olaylarına bakıldığında 154 olay aydınlatılmış ve olaylara karıştıkları tespit edilen 217 şüpheli yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Ayrıca evden hırsızlık olayları yüzde 36 oranında azaltıldı. 
Kapkaç olaylarını gerçekleştiren şüphelilerin tamamı yakalanarak aydınlanma oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti ve yankesicilik olayları yüzde 38 oranında azaltılarak yüzde 90’ı aydınlatıldı."
Açıklamanın devamında,. 
çarşı ve mahalle bekçilerinin yaptığı uygulamaların özellikle evden hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şüpheliler için caydırıcı bir etken olduğu bildirilerek, "Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" denildi.


Etiket: Mersin, polis, operasyon, asayiş,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA