Mersin Barosu eyleme hazırlanıyor

Tarih: 5 Temmuz 2022 Salı 15:58

Mersin Barosu. CMK görevlendirmelerini durdurma eylemine hazırlanıyor

Mersin Barosu Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizdeki yüksek enflasyon ve artışlar karşısında avukatlık asgari ücret tarifesinde ve CMK görevlendirme ücretlerinde iyileştirme yapılması konusunda Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvuruların ve görüşmelerin sonuçsuz kalması halinde Temmuz ayı itibarıyla CMK görevlendirmelerini durdurma kararı alacaklarını belirtti. Açıklamada, “İyileştirme yoksa görev de yok” denildi.

Mersin Barosu Başkanlığı tarafından yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde süregelen yüksek enflasyon ve artışlar göz önünde bulundurularak asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına düzenleme yapılırken buna bağlı olarak biz avukatların ödeyeceği primlerde yükseltilmiş ancak ne AVUKATLIK asgari ücret tarifesinde, ne de CMK ücretlerinde bir iyileştirme yapılmamıştır. Yapılan başvuruların ve görüşmelerin sonuçsuz kalması halinde TEMMUZ ayı sonu itibariyle CMK görevlendirmelerinde durdurma yapmamız kaçınılmaz olacaktır. Kamuoyunun ve meslektaşlarımızın  bilgisine sunarız.”


Etiket: Mersin, Baro, CMK, eylem


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA