Mersinli çiftçiye ekipman desteği

Tarih: 1 Temmuz 2022 Cuma 13:10

Mersin’de Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında, 245 adet makine ekipman projesi ile 160 çiftçiye 10 milyon 774 bin 864 TL ekipman desteği sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi ile çiftçilere, ekipman çeklerini Vali Ali Hamza Pehlivan’ın elinden aldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Toplantı Salonunda düzenlenen törene, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü İsa Güler, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Mersin Ziraat Karantina Müdürü Ahmet Güneş, Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Tarım ve Orman İlçe Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, sektör ve kooperatif temsilcileri ile üreticiler katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Mersin'de 331 bin hektar alanda tarım yapıldığını, Çukurova’nın sadece Türkiye’de değil dünyada en verimli tarım arazilerine sahip yerlerden birisi olduğunu dile getiren Vali Pehlivan; "Hayvancılık konusunda da önemli bir potansiyele sahibiz, ilimizde 2 milyona yakın keçi ve koyun varlığına sahibiz" dedi.
Tarlada bulunan çaba gösteren, ağıllarda hayvanlarına bakan çiftçileri emeklerinin çok kıymetli olduğunu belirten Vali Pehlivan, bu emeklerin daha da değerli hale gelmesi için hep birlikte çaba gösterileceğinin altını çizdi. Vali Pehlivan, "Tarım ve hayvancılıktaki faaliyetleri, verimliliği arttırmak anlamında Tarım ve Orman Bakanlığımız ve bağlı birimleri ile sürekli iletişim ve koordinasyon halindeyiz. Hep birlikte ortak bir çaba içindeyiz. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz neredeyse hep birlikte orada olmaya gayret göstereceğiz, Tarım teşkilatımız sürekli sahada olacak, sürekli üreticimizin yanında olacak. Sorunlar kaynağında tespit edilecek ve çözüme kavuşturulmaya çalışılacak" ifadelerini kullandı.
Sözlerinin sonunda yapılan desteklerin çiftçilerimize hayırlı olmasını dileyen Vali Pehlivan, ‘Kırsal Kalkınma Altyapı Makine, Alet, Ekipman Desteklemeleri’ kapsamında çiftçilerimize ekipman destek çeklerini takdim etti.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi dahilinde ilimizde; 245 adet makine ekipman projesi ile 160 çiftçimize 10.774.864 TL ekipman desteği sağlandı.
Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün koordine ettiği Uzman Eller Projesi ile; tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç, uzman kişiler tarafından yapılması teşvik ediliyor. Eğitimli iş gücü ile tarımsal üretimin miktarı, kalitesi ve verimliliğinin artırılması hedeflenirken kırsal alandaki işletmelere de eğitim almış, uzman çiftçilerin örnek olması ve önderlik yapması amaçlanıyor. 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA