Türk dağcılığının duayeni mezarı başında anıldı

Tarih: 23 Haziran 2022 Perşembe 11:16

Mersin’de 2 yıl önce hayatını kaybeden Muzaffer Erol Gez, mezarı başında anıldı.

Mersin'de 2 yıl önce hayatını kaybeden Türk dağcılığının duayeni Muzaffer Erol Gez, mezarı başında anıldı.

Anma, Mersin Dağcılık Spor Kulubü (MERDAK) ev sahipliğinde Eski Mezitli Mezarlığı'nda gerçekleşti. Mersin'de yaşayan dağcılar ve doğa sporu sevenlerin katıldığı anmada sevenleri önce mezarı başında dualar okudu. Ardından da Türk dağcılığının duayeni Muzaffer Erol Gez ile ilgili anılarından bahsetti.

Bu arada 2 yıl önce yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybeden Muzaffer Erol Gez, 1934 yılında Malatya’da doğdu. 1952 yılında asker olarak görev yaptığı Kayseri’de Erciyes Dağı zirvesine ilk tırmanışını yaparak başladı dağcılığa. 1952’den sonra 95’in üzerinde Erciyes tırmanışı yaptı. Munzur’un bütün zirvelerine çıktı, 1960’lar da Cilolar’da tırmanış eğitimler yaptı, yaptırdı. İlki 1959 yılında olmak üzere 27 defa Ağrı zirvesi yaptı, hatta Ağrı’nın zirvesinde 3 gün geçirerek inanılması güç girişimlere imza attı. Türkiye’de ve yurt dışında yaptığı tırmanışlar Türk dağcılığın gelişmesi ve yayılmasında önemli bir isim oldu. Gez, uzun yıllar Türkiye Dağcılık Federasyonu yönetim kurulu ve diğer kurullarında görev aldı

 


Etiket: Mersin, Mezitli, Muzaffer Erol Gez, anma,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA