Çocuklar içeri de veliler dışarıda ter döktü

Tarih: 5 Haziran 2022 Pazar 14:34

Mersin’de farklı okullardan 29 bin 574 öğrenci, Liselere Geçiş Sistemi Sınavına girerek geleceğini belirlemeye çalıştı.

Mersin’de 2 oturumda şeklinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yaklaşık 30 bin öğrenci salonlarda der dökerken veliler de  gölgelik alanlarda beklerken dışarıda bu heyecana ortak oldu. 
Mersin'de farklı okullardan 29 bin 574 öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda ter döktü.  Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, öğrencilerin ve ailelerin sınav heyecanına ortak oldu. Okul önlerinde stant kuran Büyükşehir ekipleri, sınava giren öğrencilere ve sınav esnasında çocukların bekleyen ailelere su ikram etti.
Mersin'de sıcak havaların etkisini göstermesiyle birlikte sınav esnasında çocuklarını gölgelik alanlarda beklemeye başlayan aileler Büyükşehir'in su ikramından memnun kaldı.
Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Mezitli Merkez Ortaokulu önündeki su dağıtımında yer alarak şunları söyledi: 
"Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak bugün tüm ilçelerimizde belirlediğimiz okullarda LGS’ye girecek öğrencilerimize ve velilerimize su ikramında bulunuyoruz. Bizler de bugün velilerimizle beraber aynı heyecanı yaşıyoruz. Çünkü 1 yıldır 7 ilçemizde 9 farklı eğitim kurumumuzda 573 öğrencimiz de bugünkü sınava hazırlandı. 1 yıl iyi bir süreç yaşadığımızı düşünüyoruz. Öğrencilerimize hem duyuşsal alanda hem bilişsel alanda sınavlara hazırladık. Sınavdan sonra da umut ettiğimiz güzel başarıları elde edeceğimize inanıyoruz."


Etiket: Mersin, öğrenci. LGS, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA