Taşıma işçileri direndi, kazandı

Tarih: 29 Mayıs 2022 Pazar 13:36

Mersin’de 3 ay önce imzaladıkları protokolün ilk aydan uygulanmaması nedeni ile direnişe geçen ev taşıma işçileri haklarını geri alarak zafer kazandı.

Mersin’de evden eve taşımanın yüzde 80’ini yapan çoğunluğu Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Kurdali Mahallesi’nde oturan işçiler 28 Mayıs’ta iş durdurdu. Bugün iş bırakma eyleminin ikinci gününden kazanımla çıktı.
Yaklaşık 70 firma işvereniyle bugün, 3 ay önce çalışma şartlarına dair yapılan; 1 aydan sonra uygulanmayan protokol üzerine görüşüldü. Sigortasız çalışan nakliyat işçileri protokoldeki ücret uygulansın istedi. Şehiriçi ve şehirlerarası evden eve nakliyat şirketleri, bu pazarı, taşıma imkanları kısıtlı olan, asansörlü taşımacılık yapamayan daha küçük firmalar aracılığıyla düşürmesi sonucunda şirketlerin çalışanları daha az ücrete çalıştırılmaya ikna edildi.
Protokole göre beş kişilik bir ekibe nakliyat şirketince yapılacak ödeme 1250 TL olması gerekirken ilk aydan sonra işçilere 1000 TL ödeme yapılarak protokol devre dışı bırakılınca işçiler işi durdurmaya karar verdi. 
3 ay önce imzaladıkları protokolün ilk aydan sonra uygulanmaması sonucu direnişe geçen işçiler haklarını geri aldı.


Etiket: Mersin, taşıma işçileri, direniş


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA