Tarsus’ta ’Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi’

Tarih: 10 Mayıs 2022 Salı 17:55

Mersin’in Tarsus ilçesinde ’Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi’ verildi.

Mersin'de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Slow Food ve Yeryüzü Pazarı Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi’ başladı. 
Tarsus TSO’da 4 gün süresince devam edecek eğitimde Gıda Yüksek Mühendisi ve Zeytinyağı Tadımcısı Dr. Dilşen Oktay Ertem tarafından katılımcılara çeşitli duyusal testler uygulandı.
Dr. Ertem, eğitimin Uluslararası Zeytin Konseyi’nin standardına göre hazırlanmış bir eğitim programı olduğunu belirterek, "Zeytinyağının kalitesini artırmak ve insanların zeytinyağının duyusal olarak da değerlendirebileceğini görmeleri için yapılan bir kurs. Aynı zamanda bu eğitim programı ile zeytinyağının tadılarak ve koklanarak kalitesinin anlaşılabileceğini göstermek amaçlanıyor. Seçme testlerini geçenler duyusal analiz panelinde görev alabileceklerine dair uygunluk belgesi alacaklar. Özellikle zeytin ve zeytinyağı üreten bölgelerde bu eğitimlere talepler giderek artıyor. Bu tür eğitimler sektörde kaliteli üretimi özendirmek, artırmak ve dünya standartlarına uygun zeytinyağlarını üretmek açısından önemli" diye konuştu.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Başkan Yardımcısı Fuat Togo ve Oda üyelerinden katılımın olduğu eğitim Cuma gününe kadar devam edecek.


Etiket: Mersin, Tarsus, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA