Tarsus’un yüksek kesimlerini dolu vurdu

Tarih: 1 Mayıs 2022 Pazar 16:54

Tarsus’un Çavdarlı, Topaklı, Meşelik, Ulaş, Sucular, Beylice köylerinde etkili olan dolu ekili alanlara ve ağaçlara zarar verdi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde etkili olan dolu yağışı özellikle zeytin ve ekili olan sebzelere zarar verdi.

Tarsus ilçesinde yüksek kesimlerde bulunan köyler de yağışla birlikte gelen dolu etkili oldu. Kısa süre yağmurun ardından yağan dolu, Çavdarlı, Topaklı, Meşelik, Ulaş, Sucular, Beylice köylerinde özellikle zeytin ve ekili olan sebze tarlalarına zarar verdi. Keçiboynuzu ağaçları, yaprak açan üzüm bağları, zeytin, şeftali ağaçlarının yanı sıra çok sayıda ekili alan da zarar gördü.

Vatandaşlar, dolu yağışı nedeni ile zor günler yaşayacağını ifade ederek, "Çavdarlı, Topaklı, Meşelik, Ulaş, Sucular, Beylice köyleri hattında etkili oldu. Burada özellikle keçiboynuzu, yaprak açan üzüm bağları ve şeftali bahçeleri var. Bu dolu yağışı çiçek ve yaprak açan ağaçlara büyük zarar verir. Allah yardımcımız olsun" dedi.

Öte yandan Çavdarlı, Topaklı, Meşelik, Ulaş, Sucular, Beylice köylerinde kendini hissettiren dolu yağışı nedeni ile İlçe Tarım Müdürlüğü hasar olup olmadığını inceleyeceği bildirildi.

 


Etiket: Mersin, Tarsus, Yağış, Dolu, hasar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA