Büyükşehir, çocukları Karagöz ve Hacivat’la buluşturuyor

Tarih: 6 Nisan 2022 Çarşamba 13:24

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında “Karagöz Hayal Oyunu” geleneğini kentin dezavantajlı mahallelerinde yaşatıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin Ramazan ayında Toroslar ilçesi Musalı Mahallesi’nden başlattığı 'Atlı Karınca' adlı Karagöz Hayal Oyunu, kentin dezavantajlı mahallerine yayılıyor. Büyükşehir, ay sonuna kadar oyunu 5 binin üzerinde çocuğa ulaştırmayı planlıyor.

Ramazan ayının gelenekleri arasında yer alan Karagöz Hayal Oyunu’nu bu sene kentin dezavantajlı mahallelerindeki çocuklarla buluşturmayı planlayan Büyükşehir, ilk gösteriyi Musalı Veli Haşim Çiftçi İlkokulu’nda gerçekleştirdi. ‘Atlı Karınca’ adlı oyunu seyreden minikler kahkahalara boğulurken, yıllardan süregelen bir geleneği de Mersin’in merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki mahallelerinde seyretme olanağı buldu.

Mersin civarında Karagöz sanatını yaşattığını belirten Hayali Tevfik Dinç, Büyükşehir Belediyesi sayesinde çocukların ücretsiz bir şekilde oyunu seyretme imkanı bulduğunu belirterek,“Bu çerçevede bugün ilk gösterimizi Musalı’da yaptık. Öğleden sonra bir seansımız daha olacak. Ramazan’ın sonuna kadar 5 binin üzerinde öğrenciye Karagöz sanatımızı tanıtma hedefi içerisindeyiz. Karagöz sanatını önce çocukların bilmesi gerekiyor. Karagöz yanlış tanınan, çok bilinmeyen ama geleneksel olan bir sanat dalımız. Geleneksel bir şeyin yanlış tanınması da çok ilginçtir. Çocuk oyunu değildir ama biz yıllardan beri çocuk oyunu formatına getirdik” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA